Από τις 2 Ιουνίου οι Πανελλαδικές

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΦΕΤΟΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ - ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΓΕΛ ΚΑΙ ΕΠΑΛ

Δημοσίευση: 10 Απρ 2022 21:43
Την Παρασκευή κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα Την Παρασκευή κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα

Η αντίστροφη μέτρηση για το τελευταίο κουδούνι στα σχολεία πριν τις διακοπές του Πάσχα έχει ήδη ξεκινήσει. Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα παρακολουθήσουν μαθήματα μέχρι και την Παρασκευή 15 Απριλίου και στη συνέχεια θα επιστρέψουν και πάλι στα θρανία κατά πάσα πιθανότητα όχι στις 2, αλλά στις 3 Μαΐου, αφού φέτος η Πρωτομαγιά πέφτει Κυριακή και η αργία θα μεταφερθεί για τη Δευτέρα 2 Μαΐου.
Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι και αυτήν την εβδομάδα, τελευταία πριν τις διακοπές του Πάσχα, οι μαθητές θα προσέλθουν στις σχολικές αίθουσες με ένα self test που θα το κάνουν αύριο Δευτέρα στο πλαίσιο της περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων της πανδημίας, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και στους γονείς, αφού οι υψηλοί αριθμοί κρουσμάτων επιμένουν και η επιστροφή μετά τις διακοπές και την έντονη κινητικότητα θα είναι δύσκολη.
Ωστόσο, και η επιστροφή δεν θα είναι για πολύ, αφού το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ήδη τις ημερομηνίες λήξης του διδακτικού έτους, αλλά και το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Έτσι λοιπόν τα μαθήματα σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία ολοκληρώνονται στις 15 Ιουνίου, στα Γυμνάσια στις 30 Μαΐου και σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στις 20 Μαΐου, καθώς την Παρασκευή 3 Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, αρκετά νωρίτερα φέτος αφού πέρυσι οι μαθητές ξεκίνησαν στις 14 Ιουνίου.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ
Οι μαθητές των Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕΛ θα ριχτούν στη μάχη των Πανελλαδικών στις 3 Ιουνίου με το μάθημα της Έκθεσης και στη συνέχεια τη Δευτέρα 6 Ιουνίου θα διαγωνιστούν σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία, στις 8 Ιουνίου σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική και θα τελειώσουν την Παρασκευή 10 Ιουνίου με Ιστορία, Φυσική και Οικονομία. Οι Πανελλαδικές για τους μαθητές των ΕΠΑΛ ξεκινούν μία ημέρα νωρίτερα την Πέμπτη 2 Ιουνίου με το μάθημα της Έκθεσης και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 17 Ιουνίου.
Εν τω μεταξύ το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε επίσης και το πρόγραμμα των Ειδικών Εξετάσεων των Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που ξεκινούν στις 18 και ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε οδηγίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου φέτος οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ονόματα των επιτυχόντων να ανακοινωθούν νωρίτερα το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου κι αυτό διότι φέτος οι προκαταρκτικές εξετάσεις για τις Σχολές άλλων Υπουργείων (Στρατιωτικές, Αστυνομικές κ.λπ.) γίνονται, νωρίτερα, το δίμηνο Μάρτιο-Απρίλιο.
Πρόκειται για τον βασικό παράγοντα, ο οποίος αποτελούσε «εμπόδιο» για το Υπουργείο Παιδείας να ανακοινώσει τα αποτελέσματα νωρίτερα από την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.
Φέτος, οι υποψήφιοι θα αντιμετωπίσουν αλλαγές στις εξετάσεις, μεταξύ των οποίων είναι η εξέταση του μαθήματος των Λατινικών, αντί της Κοινωνιολογίας, αλλαγές θα υπάρχουν και στο μηχανογραφικό, και στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και τους Συντελεστές Βαρύτητας.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass