Ζήτημα δημοκρατίας τα fake news

ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2023 14:44
Από τη συνάντηση Χαρακόπουλου με μαθητές και μαθήτριες του 9ου Λυκείου Λάρισας στη Βουλή Από τη συνάντηση Χαρακόπουλου με μαθητές και μαθήτριες του 9ου Λυκείου Λάρισας στη Βουλή

Να ασκήσουν, όταν φτάσει η ώρα, το δικαίωμα της ψήφου, που η Πολιτεία έδωσε στους 17χρονους, προέτρεψε ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος τους μαθητές και τις μαθήτριες του 9ου Λυκείου Λάρισας που επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ενημέρωσης για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Ο Θεσσαλός πολιτικός συνάντησε τους εφήβους στο περιστύλιο της Βουλής, όπου και περιηγήθηκαν στα εκθέματα της λαμπρής Έκθεσης για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευαν ο διευθυντής του σχολείου κ. Θανάσης Παπαστεργίου και οι καθηγήτριες κ. Σωτηρία Αλμπάνη, Δάφνη Μυλωνά και Βασιλική Χαλάτση.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συζήτησε με τα παιδιά το «ζήτημα δημοκρατίας που συνιστά στην εποχή μας η ευκολία της διασποράς fake news». Όπως είπε, «δυστυχώς, στις ημέρες μας οι  ψευδείς ειδήσεις τείνουν να γίνουν μάστιγα. Στην καλύτερη των περιπτώσεων αναπαράγονται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης χωρίς διασταύρωση των πληροφοριών, παραπληροφορώντας τον κόσμο. Συχνά, όμως, είναι οργανωμένες, κακόβουλες επιχειρήσεις που φτάνουν μέχρι το σημείο των κυβερνοεπιθέσεων και την απόπειρα επηρεασμού του εκλογικού αποτελέσματος ή των πολιτικών εξελίξεων σε διάφορες χώρες. Βεβαίως, ζούμε στην εποχή της εικόνας και της εύπεπτης είδησης, αλλά όσο μπορείτε να διασταυρώνετε ό,τι σας σερβίρουν ως είδηση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass