Δεν υπάρχει άμεσα πρόβλημα επικινδυνότητας της στέγης

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΑΛΑΝΗΣ * ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ *ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2023 13:10

«Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων είναι έτοιμη την ερχόμενη εβδομάδα να δώσει εντολή στον εργολάβο να ξεκινήσει το έργο της επισκευής της στέγης στο Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων, απαντώντας στις διαμαρτυρίες των γονέων του σχολείου, για καθυστέρηση των εργασιών.


Σημειώνει δε, πως «οι αποφάσεις για τον χρόνο επισκευής, με κλειστό το σχολείο, είναι απόφαση για την οποία τον πρώτο λόγο έχει η Εκπαίδευση».
Τονίζει επίσης, πως αυτή την περίοδο «ο Δήμος «τρέχει» τη μελέτη επέκτασης του σχολείου με νέο κτίριο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ριζικά το θέμα της σχολικής στέγης του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης».
Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Τον περασμένο Νοέμβριο εντοπίστηκαν προβλήματα στη στέγη του σχολείου της Φαλάνης. Ξεκίνησε άμεσα μελέτη και χρηματοδότηση του έργου με αποφάσεις των οργάνων του Δήμου προκειμένου, μετά την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, να προχωρήσει η εργολαβία αποκατάστασης. Όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν πριν τις γιορτές και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο, μετά και την εγκριτική απόφαση της Αποκεντρωμένης που μόλις πριν λίγες ημέρες παρέλαβε ο Δήμος.
Η Υπηρεσία είναι έτοιμη την ερχόμενη εβδομάδα να δώσει εντολή στον εργολάβο να ξεκινήσει το έργο. Όμως, οι αποφάσεις για τον χρόνο επισκευής, με κλειστό το σχολείο, δεν είναι τεχνικό θέμα, αλλά απόφαση για την οποία τον πρώτο λόγο έχει η Εκπαίδευση.
Στις 22/12/22 η Υπηρεσία μαζί με ειδικούς στατικούς μηχανικούς επισκέφθηκε το σχολείο και πραγματοποίησε έλεγχο στέγης με λεπτομερή εξέταση.
Στην εξέταση αυτή διαπιστώθηκαν: Ότι κατά τη διάρκεια του έργου της επισκευής θα πρέπει να αφαιρεθεί όλη η στέγη και έτσι το σχολείο θα μείνει τελείως ανοιχτό για κάποιες μέρες, άρα οι εργασίες πρέπει να γίνουν με καλοκαιρία και χωρίς να λειτουργεί το σχολείο. Οι εργασίες κατά την εκτίμηση των μηχανικών θα απαιτήσουν 3 με 4 εβδομάδες.
Δεν υπάρχει άμεσα πρόβλημα επικινδυνότητας της στέγης. Σε κάθε περίπτωση η Υπηρεσία παρακολουθεί το ζήτημα.
Εν τέλει η πρόταση της Υπηρεσίας προς το σχολείο ήταν να ξεκινήσει το έργο μία εβδομάδα πριν το Πάσχα και να ολοκληρωθεί εάν χρειαστεί, μία εβδομάδα μετά. Όλα αυτά είναι σε γνώση της διευθύντριας και των ανθρώπων του σχολείου.
Γενικότερα θέλουμε να τονίσουμε ότι οι χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση σχολικών κτιρίων, έχουν περικοπεί σε ποσοστό 85% από την κυβέρνηση και σε κάθε περίπτωση ο Δήμος προσπαθεί να βρει τους πόρους για να ανταποκριθεί.
Τα αιτήματα αποκατάστασης των ζημιών των σχολικών κτιρίων απαιτούν γενναία χρηματοδότηση του Δήμου. Στην περίπτωση που οι πόροι αυτοί εξασφαλίζονται, οι υπηρεσίες του Δήμου ανταποκρίνονται άμεσα όπως έγινε και με την περίπτωση των ζημιών στα σχολεία από τον σεισμό, όπου ο Δήμος Λαρισαίων έδωσε εξαιρετικά θετικό παράδειγμα ταχείας αποκατάστασης ζημιών, που δεν υπήρξε πουθενά άλλου σε σεισμόπληκτες περιοχές. Ο Δήμος αυτή την στιγμή «τρέχει» τη μελέτη της αποκατάστασης και της επέκτασης του σχολείου με νέο κτίριο προκειμένου να αντιμετωπιστεί ριζικά το θέμα της σχολικής στέγης του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass