Αύριο ο «Πυθαγόρας»

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2023 13:10

Αύριο διεξάγεται διαδικτυακά ο μεγάλος πανελλήνιος διαγωνισμός «Πυθαγόρας» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Πρόκειται για ένα σύγχρονο και καινοτόμο εγχείρημα της ΕΜΕ, για έναν διαγωνισμό που αναδεικνύει τις μαθηματικές δεξιότητες και την κριτική σκέψη μέσα από ρεαλιστικά προβλήματα που συναντούμε στην καθημερινή μας ζωή.


Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων του Δημοτικού (πλην της Α’), καθώς και σε αυτούς του Γυμνασίου. Ο/Η κάθε μαθητής/μαθήτρια έχει πιστοποιηθεί ηλεκτρονικά και θα συμμετάσχει από το σημείο το οποίο βρίσκεται. Στον Νομό Λάρισας η ΕΜΕ έχει ορίσει 5 εξεταστικά κέντρα.
Ένα που λειτουργεί με ευθύνη του τοπικού Παραρτήματος και τέσσερα σε ιδιωτικά σχολεία της Λάρισας: Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Δράκου, Σχολή Καραβάνα, Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη, Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου.
Η ΕΜΕ Λάρισας όρισε μια τριμελή συντονιστική επιτροπή για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, αποτελούμενη από την κ. Νάντια Θεού και τους κ.  Παναγιώτη Βογιατζή και Νίκο Βαλώζο. Χθες οι συντονιστές της ΕΜΕ και οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών σχολείων της Λάρισας, που συμμετέχουν, επίσης, στον διαγωνισμό, είχαν σύσκεψη εργασίας με αντικείμενο την άρτια προετοιμασία του διαγωνισμού, παρουσία και του προέδρου και αναπληρωτή προέδρου κ. Κώστα Καραμπάτσα και Σωτήρη Τερζόπουλου αντίστοιχα. Παρόντες εκ μέρους των ιδιωτικών σχολείων ο κ. Γιώργος Μπιώτης από τα Εκπαιδευτήρια Καραβάνα, η κ. Βανέσα Πατσιούρα από τα Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη και η κ. Ελένη Μαγαλιού από τα Εκπαιδευτήρια Ράπτου. Η συνολική συμμετοχή μαθητών και μαθητριών δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων του Νομού Λάρισας είναι και φέτος εντυπωσιακή, καθώς αναμένεται να ξεπεράσει τους 1.000 μαθητές και μαθήτριες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass