Στο 5ο Γυμνάσιο στελέχη Ακαδημαϊκής Περιφέρειας της Γαλλίας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 04 Απρ 2023 14:10

Το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας επισκέφθηκε προσφάτως η συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Γαλλικής Γλώσσας, κ. Νάτση Χάιδω και δύο εκπρόσωποι/στελέχη της Ακαδημαϊκής Περιφέρειας της Ile-de-France, συγκεκριμένα η κ. Laure Morel, διευθύντρια Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας και η κ. Natalia Tsagris, υποδιευθύντρια των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας.
Η κ. Morel και η κ. Tsagris βρέθηκαν στη Λάρισα στο πλαίσιο της υπογραφής Σύμβασης Εταιρικής Σχέσης μεταξύ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και της Ακαδημαϊκής Περιφέρειας.
Η συνάντηση εργασίας έγινε στη βιβλιοθήκη του σχολείου, όπου η φιλόλογος και ενδοσχολική συντονίστρια των φιλολόγων του σχολείου, κ. Μπούμπα Καλυψώ, παρουσίασε το περιεχόμενο και τον τρόπο διδασκαλίας της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας στο ελληνικό σχολείο, βάσει της σκοποθεσίας και στοχοθεσίας του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών, επισημαίνοντας και τις δυνατότητες προσέγγισής τους -κυρίως των αρχαίων ελληνικών από μετάφραση- με έναν διαφορετικό τρόπο.
Η καθηγήτρια εστίασε, ως παράδειγμα καλής πρακτικής, στο καινοτόμο διαθεματικό - ψηφιακό πρότζεκτ που υλοποιήθηκε το τρέχον σχολικό έτος από ομάδα 29 μαθητών/-τριών της Γ’ Γυμνασίου και 6 εκπαιδευτικών του σχολείου, στο πλαίσιο του μαθήματος των αρχαίων ελληνικών από μετάφραση, για τα αρχαία θέατρα και τη συμβολή τους στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Το πρότζεκτ αυτό παρουσιάστηκε στο 7ο μαθητικό ευρωπαϊκό συνέδριο που έγινε στη Βερόνα.
Στη συνέχεια δύο εκπρόσωποι της παιδαγωγικής ομάδας των μαθητών και μαθητριών, από τα γαλλόφωνα τμήματα του σχολείου μας, εξήγησαν τον τρόπο που εργάστηκε η ομάδα.
Επίσης προλόγισαν και παρουσίασαν το βίντεο υποτιτλισμένο στα γαλλικά για την περίσταση σε συνεργασία με την καθηγήτρια της γαλλικής γλώσσας κ. Δάρτζαλη Όλγα.
Την εκδήλωση επιμελήθηκε η παιδαγωγική ομάδα των εκπαιδευτικών του διαθεματικού πρότζεκτ για τα αρχαία θέατρα, Δεληζώνα Ζωή, φιλόλογος και διευθύντρια του σχολείου, Καρρά Αποστολία, φιλόλογος, Καραδημητρίου Ναταλία, καθηγήτρια της Πληροφορικής, Ματθαίου Ιωάννα, καθηγήτρια της Τεχνολογίας, Μπούμπα Καλυψώ, φιλόλογος και Κατσαβός Ιωάννης, καθηγητής Αγγλικής Γλώσσας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass