×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/341734

ΠΥΞΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Τμήματα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2023 16:14

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Τα Τμήματα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης αποσκοπούν στην ευρεία και σε βάθος κατάρτιση στην Οικονομική Επιστήμη με παράλληλη εξειδίκευση στο επιστημονικό πεδίο της Περιφερειακής Επιστήμης.
Σε αυτό ενσωματώνονται οι πιο σύγχρονες αντιλήψεις για την οικονομική ανάπτυξη ως ένα κοινωνικό φαινόμενο που εξελίσσεται στον χώρο με ευρύτερες οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις.
Το ιδιαίτερο γνώρισμα της λειτουργίας των τμημάτων είναι η διεπιστημονική τους συγκρότηση.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Στον ιδιωτικό τομέα οι πτυχιούχοι των Τμημάτων απασχολούνται ως ανεξάρτητοι μελετητές, ως στελέχη γραφείων μελετών σε θέματα περιφερειακής, τοπικής και κλαδικής ανάπτυξης, αξιολόγησης επενδύσεων και προγραμμάτων, αγοράς ακινήτων, ως οικονομολόγοι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, ως λογιστές κ.λπ.
Στον δημόσιο τομέα οι πτυχιούχοι των Τμημάτων μπορούν να εργασθούν ως στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Πρωτοβάθμιας και Περιφερειακής), της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης, της Κεντρικής Διοίκησης (Υπουργεία) και των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, σε αντικείμενα σχετικά με την ανάπτυξη, τον εθνικό και περιφερειακό προγραμματισμό, την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ.λπ.
Επίσης, έχουν δυνατότητα απασχόλησης ως καθηγητές πολιτικής οικονομίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος και έχουν όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα του Οικονομολόγου.
Επιπλέον, υπάρχει κατοχύρωση της ειδικότητας του Περιφερειολόγου, που τους δίνει το δικαίωμα συμμετοχής σε προκηρύξεις ειδικών θέσεων Περιφερειολόγων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στον Δημόσιο τομέα.
Οι απόφοιτοι του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου εντάσσονται στον Κλάδο Π.Ε. 80, Οικονομίας και μπορούν να διοριστούν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγητές.
Τέλος, το Οικονομικό Επιμελητήριο αναφέρει χαρακτηριστικά στις προϋποθέσεις εγγραφής, ότι ως μέλη του Ο.Ε.Ε. εγγράφονται υποχρεωτικά όλοι οι πτυχιούχοι των ελληνικών ανώτατων οικονομικών σχολών, δηλαδή του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ), του Πανεπιστημίου Πειραιά (πρώην ΑΒΣΠ), του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών (πρώην ΑΒΣΘ), των Οικονομικών Τμημάτων: του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, οι πτυχιούχοι ισότιμων Οικονομικών Σχολών του εξωτερικού και οι πτυχιούχοι Οικονομικών Σχολών ή Τμημάτων Πανεπιστημίων που θα ιδρυθούν.
Η οικονομική κατεύθυνση αποδεικνύεται από την πλειοψηφία των οικονομικών μαθημάτων κορμού του προγράμματος σπουδών του κάθε Τμήματος. Ολόκληρη την ανάλυση του Τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στην ηλεκτρονική τράπεζα επαγγελματικού προσανατολισμού e-ΠάμεΠανεπιστήμιο».

Σπύρος Μιχαλούλης,
σύμβουλος Σταδιοδρομίας
Τηλ. 210-677.8777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

Gallery άρθρου

{gallery}341734{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass