ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ

Πρακτικό σεμινάριο σεξουαλικής αγωγής

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2014 22:08 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:33

 

 

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας διοργανώνει πρακτικό σεμινάριο με θέμα «σεξουαλική αγωγή και εκπαίδευση ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος» στις 29 και 30 Νοεμβρίου (ώρα 9.30-17.30) στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας (Κούμα 28) με εισηγήτριες τους ψυχολόγους, Λαμπρινή Ιωάννου και Ιωάννη Βοσκόπουλο.

Οπως σημειώνεται από τον Σύλλογο «η Σεξουαλική Αγωγή ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, συνιστά ένα εξαιρετικά σημαντικό, όσο και σύνθετο τομέα εκπαίδευσης. Πρόκειται για μια συνεχή διαδικασία, η οποία ξεκινά από νωρίς στη ζωή του παιδιού (μαθαίνοντάς του πως λειτουργεί το σώμα του, ποιες είναι οι διαφορές των δύο φύλων, τι σημαίνει ‘ιδιωτικός’ και ‘δημόσιος’ χώρος), συνεχίζει με τις ιδιαιτερότητες της περιόδου της εφηβείας (κατά την οποία συμβαίνουν σημαντικές σωματικές, συναισθηματικές και κοινωνικές αλλαγές), για να καταλήξει στην κατανόηση της σεξουαλικότητας και τη διαχείριση σεξουαλικών συμπεριφορών και σχέσεων.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο στοχεύει να συμβάλει στην κατανόηση του κοινωνικού και σεξουαλικού προφίλ των εφήβων και νεαρών ενηλίκων στο Φάσμα του Αυτισμού και να δώσει πρακτικές οδηγίες και λύσεις σε προβλήματα και προκλήσεις, που αφορούν στην σεξουαλικότητα ατόμων με ΔΑΦ. Οι στρατηγικές παρέμβασης που θα αναλυθούν σε αυτό το διήμερο βασίζονται στις σύγχρονες γνωσιακές τεχνικές που χρησιμοποιούνται , όπως το T.E.A.C.C.H., οι Κοινωνικές Ιστορίες, οι Εικονογραφημένες Συζητήσεις και άλλα εργαλεία βασισμένα στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς που επιθυμούν να πληροφορηθούν σχετικά με τον τομέα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, εκπαιδευτικούς και ειδικούς θεραπευτές που ασχολούνται με το Φάσμα του Αυτισμού και σχεδιάζουν να συμπεριλάβουν τις παραμέτρους της σεξουαλικής εκπαίδευσης, στο πλάνο παρέμβασης.

Ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος, καθώς το σεμινάριο έχει πρακτικό χαρακτήρα, με την μορφή εργαστηρίων στο τέλος κάθε μέρας. Κατά συνέπεια θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας» καταλήγει ο Σύλλογος (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410-613112, Δευτέρα – Παρασκευή, 9:00 – 13:00  κα Ν. Θεοδωροπούλου).

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass