Γονείς και παιδιά σε απόγνωση από κενά στην παράλληλη στήριξη

B. ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΣΕ K. ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2023 16:31

Η έλλειψη εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης φέρνουν σε απόγνωση μαθητές, μαθήτριες και γονείς τονίζει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον υπουργό Παιδείας, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο γονείς και παιδιά βρίσκονται σε απόγνωση εξαιτίας της σοβαρής έλλειψης εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «μετά από σχεδόν έναν μήνα εκπαιδευτικής διαδικασίας, παραπάνω από τα μισά παιδιά που χρειάζονται εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης παραμένουν ακάλυπτα» και «πολλοί γονείς, όσοι διαθέτουν τα απαραίτητα χρήματα, καλύπτουν τα κενά με εκπαιδευτικούς από τον ιδιωτικό τομέα, τινάζοντας στον αέρα τον οικονομικό προϋπολογισμό του νοικοκυριού τους» ή «καλύπτουν τα κενά σε αρκετές περιπτώσεις ΜΟΝΟΙ τους, συνοδεύοντας τα παιδιά της στις σχολικές αίθουσες».
Επισημαίνεται ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο και «επηρεάζει εκτός από τους γονείς, που προς το παρόν πελαγοδρομούν απελπισμένοι, τα ίδια τα παιδιά με σοβαρές ή και όχι τόσο σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες που απομονώνονται στο σχολικό περιβάλλον, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχική τους υγεία και την εν γένει παρουσία τους στο σχολείο», καθώς και το γεγονός ότι παραμένει άγνωστο το αν οι προσλήψεις που εξαγγέλθηκαν θα καλύψουν ΟΛΑ τα κενά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass