Εξόρμηση σε Διαχρονικό και Θεσσαλικό Θέατρο

Του Γυμνασίου Ευυδρίου

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Το Γυμνάσιο Ευυδρίου προσπαθώντας να ενισχύσει τη φιλαναγνωσία των μαθητριών και των μαθητών του, να τους γνωρίσει τη μεγάλη συγγραφέα Άλκη Ζέη και να καλλιεργήσει την αγάπη τους για το θέατρο, οργάνωσε εκδρομή στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, για τη συμμετοχή στην έκθεση «Ανακαλύπτουμε το Αρχαίο Θέατρο».

Με οδηγούς τους αρχαιολόγους Χρήστο Μπατζέλα και Παρασκευή Αρχοντούλη, τα παιδιά άκουσαν για τον θεό Διόνυσο και το αρχαίο θέατρο στην Ελλάδα, τη γέννηση του αρχαίου δράματος στην Αθήνα, τα δύο αρχαία θέατρα που σώζονται στην πόλη της Λάρισας. Φόρεσαν προσωπεία, έπαιξαν ρόλους από τον Προμηθέα Δεσμώτη, τη Μήδεια, την Αντιγόνη, είδαν φορεσιές και κοθόρνους.
Δεύτερη στάση ήταν το «Θεσσαλικό Θέατρο», στον Μύλο του Παππά, όπου τα παιδιά παρακολούθησαν τη θεατρική μεταφορά του πιο γνωστού κι αγαπημένου ίσως έργου της Άλκη Ζέη, «Το καπλάνι της βιτρίνας».
Είχε ήδη προηγηθεί στον χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου παρουσίαση της Άλκης Ζέη και του έργου της από μαθήτριες της Γ’ και Β’ τάξης του σχολείου. Το σχολείο ευχαριστεί το Διαχρονικό Μουσείο και το «Θεσσαλικό Θέατρο» για τη φιλοξενία, τον Δήμο Λάρισας που έγινε χορηγός στη θεατρική παράσταση, λόγω των δύσκολων συνθηκών που βίωσε η περιοχή μας στις πλημμύρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass