Διαμαρτυρία μετά μουσικής…

ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ -ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ, ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΕΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2023 17:20

Της Νατάσας Πολυγένη

Στον δρόμο βγήκαν χθες οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας και διαμαρτυρήθηκαν μετά μουσικής, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο τους, τα οποία αφορούν κυρίως τη σίτισή τους, που δεν ξεκίνησε ακόμη, τις κτιριακές υποδομές του, την έλλειψη μουσικών οργάνων και τα κενά καθηγητών στα τμήματά τους.

Οι μαθητές με παλμό και ζωντάνια φώναξαν συνθήματα, χτύπησαν τα τύμπανά τους δυνατά και έστειλαν ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και τους αρμόδιους σε Περιφέρεια, Δήμο Λαρισαίων και Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ότι δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν το δικαίωμά τους για μια ποιοτική, χωρίς ελλείψεις σε μουσικά όργανα και καθηγητές εκπαίδευσης.
Η διαμαρτυρία τους ξεκίνησε από το Μουσικό Σχολείο και κατέληξε στην Κεντρική πλατεία Λάρισας.
Σύμφωνα με μαθήτρια μέλος του δεκαπενταμελούς, μετά από επίσκεψή τους στο Δημαρχείο Λάρισας, όπου έθεσαν τα προβλήματά τους, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους, έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι από σήμερα θα ξεκινήσουν κανονικά τα σχολικά γεύματα.
Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου κ. Γιώργος Καρπέτας τόνισε ότι οι γονείς βρίσκονται στο πλευρό των μαθητών και στηρίζουν τα δίκαια αιτήματά τους και πρόσθεσε «Η διαμαρτυρία είναι πρωτοβουλία των παιδιών και είμαστε στο πλευρό τους. Τα αιτήματά τους είναι δίκαια. Ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η σίτιση στο σχολείο, η κτιριακή υποδομή του σχολείου έχει προβλήματα, μαθητές κάνουν μάθημα σε αίθουσες προκάτ, το προαύλιο είναι μικρό, ενώ ακόμη υπάρχουν κενά καθηγητών. Το Μουσικό Σχολείο είναι στολίδι για την πόλη της Λάρισας. Η προσφορά του Μουσικού Σχολείου στην κοινωνία της Λάρισας είναι αναγνωρίσιμη από πλήθος συμπολιτών μας. Ανοιχτά αφιερώματα, συμπράξεις με συμμαθητές μας από άλλες πόλεις, συμμετοχή στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου, εκπροσώπηση της πόλης αλλά και της χώρας σε διεθνή φεστιβάλ, διακρίσεις, βραβεύσεις, κλπ. Για τις υποχρεώσεις όμως αλλά και την ποιότητα εκπαίδευσης δε μιλά κανείς. Το κόστος είναι μεγάλο σε μεταφορές, μουσικά όργανα». Ο γενικός γραμματέας του παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, Αχιλλέας Σίμος, που στήριξε τη χθεσινή πορεία και κινητοποίηση των μαθητών, δήλωσε «Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τους αυριανούς μας συναδέλφους, των παιδιών που αύριο θα βγούνε να δουλέψουν σε ένα κλάδο που βιώνει τεράστια προβλήματα και δίνει μάχη επιβίωσης. Οι διεκδικήσεις των μαθητών έχουν να κάνουν με τις ανάγκες στον χώρο της μουσικής εκπαίδευσης. Συνεχίζουμε τον αγώνα για ολοκληρωμένη, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους». Μετά τη συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία, ακολούθησε πορεία και στάση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass