Μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα

ΖΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥΣ Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2023 18:06

Μόνιμες θέσεις εργασίας με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα, με πλήρες ωράριο στην κάλυψη αναγκών και εντός των σχολικών μονάδων ως επιστάτες, φύλακες, γενικών καθηκόντων κ.λπ. για τους σχολικούς τροχονόμους ζητά η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Λαρισαίων με ανακοίνωσή της. Επιρρίπτει ευθύνες σε Κυβέρνηση και Δήμο για την υποβάθμιση της εργασίας τους και, μεταξύ άλλων, σημειώνει τα εξής:

«Με λύπη διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά ότι η Κυβέρνηση και η Τοπική Διοίκηση, κατά τη διάρκεια αυτών των τελευταίων ετών, υιοθετούν μια αντίθετη επιλογή, κατηγορηματικά απαράδεκτη και ανεπαρκής. Δεν προωθούν την εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρη δικαιώματα ούτε στους σχολικούς τροχονόμους. Αντιθέτως, τους υποχρεώνουν σε συνθήκες εργασίας με ιδιωτική ασφάλιση, παρότι διακινδυνεύουν με εργατικά ατυχήματα και ως αντάλλαγμα τους χρηματοδοτούν με το ποσό των 196 ευρώ, που αναφέρεται άδικα ως «οδοιπορικά».
Οι συνεχείς ανάγκες για σχολικούς τροχονόμους, που επιδιώκουν να προστατεύσουν τα παιδιά μας στον δρόμο, τους εκθέτουν σε επανειλημμένους κινδύνους. Η Κυβέρνηση και η Τοπική Διοίκηση παραμελούν το καθήκον τους να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Αντί να διαθέσουν πόρους για μόνιμες θέσεις εργασίας και πλήρη ασφάλιση, υποβαθμίζουν την εργασία τους, βαφτίζοντάς την εθελοντική.
Η διοίκηση του Δήμου Λάρισας αποφάσισε να εκχωρήσει την ασφάλεια των σχολικών τροχονόμων σε ιδιωτική εταιρεία για 6 μήνες, επιδιώκοντας να αποφύγει τις υποχρεώσεις της ως υπαλλήλους του Δήμου. Αυτό, βέβαια, αυτομάτως τους αφαιρεί πολλά από τα πλεονεκτήματα της κοινωνικής ασφάλισης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass