Εκδρομή μαθητών στη Ρώμη

ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΤΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2023 17:56

Το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας με ομάδα μαθητών/-τριών της Γ’ Γυμνασίου και το Γυμνάσιο Συκουρίου με μαθητές/τριες της Β’ και Γ’ Γυμνασίου, κατόπιν πρόσκλησης του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Ιταλίας, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και της Association Européennedes Enseignants (AEDE),πήραν μέρος στο 8ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο που έγινε στη Ρώμη της Ιταλίας. Το θέμα του συνεδρίου ήταν: «Αθήνα-Ρώμη»: Ένα μακραίωνο ταξίδι (509 π.Χ. – σήμερα) Ιστορία, πολιτισμός, κοινωνικοί και πολιτικοί θεσμοί, δημοκρατία».

Οι μαθητές των δύο σχολείων στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουν ξεκινήσει με τη δημιουργία δικτύου,προετοίμασαν με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους την εισήγησή τους με τίτλο:«Στις παρυφές(;) του κόσμου των ανδρών: η ζωή της γυναίκας στην Αθήνα και τη Ρώμη». Την εισήγηση αυτή παρουσίασαν από κοινού στο Teatro Italia της Ρώμης, με ένα βίντεο. Κατέδειξαν ότι η Αθήνα και η Ρώμη στην εποχή της μεγαλύτερης ακμής τους αποτελούσαν κλειστές κοινωνίες ανδρών, όπου οι γυναίκες, ζούσαν χωρίς πολιτικά δικαιώματα, καταφέρνοντας ωστόσο να βρουν ρόλους και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους έστω και στις παρυφές του κόσμου των ανδρών.
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί συνοδοί συναντήθηκαν με ομολόγους άλλων σχολείων που λάμβαναν επίσης μέρος στο Συνέδριο, παρακολούθησαν και θαύμασαν τις εργασίες τους, ενώ είχαν την ευκαιρία για μια σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κο Νικόλαο Κούκη.
Η αποστολή του 5ου Γυμνασίου αποτελούνταν από τους/τις μαθητές και μαθήτριες: Αθανασίου Γεώργιος, Αραμπατζή Μαρία-Γεωργία, Αχιλλείου Μαργαρίτα, Βαλασσοπούλου Σταυρούλα, Βασιλείου Δημήτριος, Γδούπας Ορφέας-Μάριος, Γεωργάκης Μάξιμος, Δαβιώτη Θεοδώρα, Δεληγιάννης Σωκράτης, Διανελλάκη Ελένη, Ζησοπούλου Σοφία-Ραφαηλία, Ζυγουλάκης Ιωάννης, Κότσης Βασίλειος, Κότσι Σερένα, Κουτρούλη Ελένη, Κουτσιούκης Γεώργιος, ΛάζριΦραντζέσκο, Λόκα Γεωργία, Μαρουδάκη Μαρία, Μπαζάνη Ελένη, Μπουγάτσια Αναστασία, Πανσεληνάς Παναγιώτης, Παπακώστας Βασίλειος, Παπαστεργίου Στυλιανή. Σερέγκου Μελίνα-Μελιτίνη, Σιμούλης Αλέξανδρος, Συροπούλου Κωνσταντίνα., Σφόρτσας Άρης, Τέγου Ισαβέλλα.
Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Δεληζώνα Ζωή, Καρρά Αποστολία, Μπούμπα Καλυψώ, Χαντζηαβραάμ Αγγελική.
Η αποστολή του Γυμνασίου Συκουρίου αποτελούνταν από τους/τις αθλητές/αθλήτριες: Λαναρά Μαρία-Ελένη,Μπαράκου Εμμανουήλ, Νούλας Παναγιώτης-Αντώνιος, Πατσιάς Δημήτριος, ΣάντοΠαουλίνα, Τομία Ελένη.
Συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν οι Ματθαίου Ιωάννα, Γεροφώτη Μαρία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass