ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ» ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΛΙΝΑ ΚΟΣΥΒΑ

«Να σπάσουμε τη σιωπή για τον σχολικό εκφοβισμό…»

* Ενημέρωση έγινε χθες από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τις δράσεις που μπορούν να στηρίξουν το σχολείο

Δημοσίευση: 07 Νοε 2014 11:00 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:00

«Να σπάσουμε τη σιωπή…», ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς, διευθυντές σχολείων της Λάρισας, χθες η συντονίστρια του «Παρατηρητηρίου για τη σχολική βία», της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Λίνα Κόσυβα.

Το κάλεσμα έγινε στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα του «Χαμόγελου του Παιδιού» στη Λάρισα, όπου οι διευθυντές των σχολείων, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των δύο φορέων να ενημερωθούν τόσο για τις δράσεις του Εθελοντικού Οργανισμού, που μπορούν να στηρίξουν το σχολείο όσο και για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν θέματα σχολικού εκφοβισμού στο σχολείο τους.

Προλογίζοντας, στην εκδήλωση η κ. Κόσυβα, τόνισε: «Φτάσαμε σε μια εποχή που πρέπει να βλέπουμε κατά πρόσωπο το πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού. Θα πρέπει ως εκπαιδευτικοί, να επέμβουμε, να το λύσουμε, να το προλάβουμε, να το σταματήσουμε…

Συνήθως, οι καταγγελίες για σχολική βία έρχονται από γονείς. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να σπάσουν τη σιωπή τους, διότι το πρόβλημα αυτό έχει μεγάλες συνέπειες στον ψυχισμό των παιδιών, συνέπειες που τους στιγματίζουν σε όλη τους τη ζωή!

Δεν μπορεί μόνος του ο καθένας να το αντιμετωπίσει, ζητήστε βοήθεια…».

Η κ. Ματίνα Γαβριηλίδου ψυχολόγος στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε τους διευθυντές των σχολείων για τις δράσεις του Οργανισμού, εστιάζοντας σε αυτές που μπορούν να προσφέρουν στα σχολεία. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η ψυχολόγος του «Χαμόγελου του Παιδιού» του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας στη Λάρισα κ. Δήμητρα Κωστούλα και η κοινωνική λειτουργός αυτού κ. Αναστασία Μυλωνά.

Να σημειωθεί ότι η χθεσινή ενημερωτική συνάντηση, οργανώθηκε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass