Ενημέρωση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2024 17:01

Στην ενημέρωση των μαθητών για το μείζον θέμα της ασφάλειας στο διαδίκτυο αφορούσαν εκδηλώσεις που διοργάνωσαν σχολικές μονάδες του νομού σε συνεργασία και με την ΕΛ.ΑΣ.
Το θέμα «Διαδίκτυο με ασφάλεια» εισηγήθηκε ο αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, Απόστολος Καψάλης.

Επισημαίνοντας μεταξύ άλλων στους μαθητές τούς κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο για να αναφερθεί στα στοιχεία που πρέπει να προσέχουν ώστε να μην πέσουν θύματα διαδικτυακού εκφοβισμού, στη σωστή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και στα βήματα για να εντοπίζουν ψευδείς ηλεκτρονικές ειδήσεις.
Κάνοντας παράλληλα εκτενείς αναφορές στην ασφάλεια των δεδομένων, στις δράσεις επιτήδειων για να υποκλέψουν προσωπικά στοιχεία (φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, αριθμούς λογαριασμών τραπέζης και κωδικούς pin), στο Dark Web κλπ.
Σημείωσε επίσης πόσο είναι σημαντικό οι μαθητές να σκέφτονται καλά πριν αναρτήσουν οτιδήποτε στο διαδίκτυο γιατί ό,τι «ανεβαίνει» στο διαδίκτυο μένει εκεί για πάντα και φεύγει από τον έλεγχο των παιδιών, για να προτρέψει τους μαθητές, όταν αντιληφθούν ότι κινδυνεύουν, να απευθυνθούν στους γονείς τους ή στους εκπαιδευτικούς τους ώστε να λάβουν την κατάλληλη υποστήριξη που χρειάζονται.
Παράλληλα έδωσε τους τρόπους επικοινωνίας με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (CyberAlert) στο email ccu@cybercrimeunit.gov.gr και τα τηλέφωνα επικοινωνίας 111 88 και 210 6476474 καθ’όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass