Σύμπραξη σχολείων Λάρισας-Ρίμινι

* ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2024 16:11

Στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ που υλοποιεί το 6ο Γυμνάσιο Λάρισας, με στόχο την προαγωγή της διεθνούς συνεργασίας, της πολιτιστικής κατανόησης, της συμπερίληψης και της ψηφιακής παιδείας, αντιπροσωπεία από δεκαεπτά μαθητές και μαθήτριες του 6ου Γυμνασίου Λάρισας και συνοδούς τον διευθυντή του σχολείου, κ. Παπαμαργαρίτη Βασίλειο, και τις καθηγήτριες κ. Εξάρχου Ασημίνα και κ. Σιμογιάννη Σταματία, επισκέφτηκε το σχολείο Liceo Scientifico A. Einstein στο Ρίμινι της Ιταλίας.

Εκεί συναντήθηκαν με Ιταλούς μαθητές και μαθήτριες και καθηγητές και καθηγήτριες, πραγματοποίησαν μια σειρά δραστηριοτήτων που ενίσχυσαν την πολιτιστική ανταλλαγή και προήγαγαν τη συνεργασία και την εκπαίδευση. Έχοντας ως κύριο άξονα τη συμπεριληπτική εκπαίδευση, την εκπαιδευτική προσέγγιση STEM, τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων και των ικανοτήτων στην Αγγλική Γλώσσα, οι μαθητές κι οι μαθήτριες, εμπλεκόμενοι σε σχετικές δραστηριότητες, απέκτησαν νέες γνώσεις και δεξιότητες ενισχύοντας παράλληλα τους δεσμούς τους. Με την ανταλλαγή ιδεών και προσεγγίσεων με τους Ιταλούς συμμαθητές και συμμαθήτριές τους, οι μαθητές κι οι μαθήτριές μας ανακάλυψαν την ποικιλομορφία των πολιτισμών και των ανθρώπινων ιδιαιτεροτήτων και προώθησαν την αμοιβαία κατανόηση. Αυτή η δράση αποτελεί ένα παράδειγμα ζωντανής και συμπεριληπτικής εκπαίδευσης, καθώς και πολιτιστικής ανταλλαγής που βελτιώνει τις ικανότητες των συμμετεχόντων στην Αγγλική Γλώσσα και τις δεξιότητές τους στα ψηφιακά εργαλεία ανοίγοντάς τους νέους ορίζοντες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass