Το 2ο ΓΕΛ Φαρσάλων στην Ευρώπη

 ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΕΛΒΕΤΙΑ (CERN), ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2024 15:11

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
To 2ο ΓΕΛ Φαρσάλων πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ελβετία, τη Γαλλία και την Ιταλία από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου 2024, στην οποία πήραν μέρος μαθητές/τριες όλων των τάξεων, με τη συνοδεία του διευθυντή του σχολείου κου Γεώργιου Κουτσοδόντη και των εκπαιδευτικών Κυριακής Καρακώστα και Ρουμπίνας Αναγνωστοπούλου.

Στο πλαίσιο αυτής της εκδρομής οι μαθητές επισκέφτηκαν το CERN, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών, το μεγαλύτερο σε έκταση (πειραματικό) κέντρο πυρηνικών ερευνών στον κόσμο με εξειδίκευση στη σωματιδιακή φυσική, το οποίο βρίσκεται δυτικά της Γενεύης, στα σύνορα Ελβετίας και Γαλλίας. Μέσα από τις διαδραστικές εκθέσεις Discover Cern, Our Universe και Quantum World καθώς και το πρόγραμμα Synchrocyclotron and ATLAS control room, οι μαθητές/τριες αποκόμισαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία, τους στόχους και τα επιτεύγματα του ερευνητικού κέντρου και προσέγγισαν βιωματικά τον μαγευτικό κόσμο της φυσικής αποκτώντας ταυτόχρονα κίνητρο για περαιτέρω ενασχόληση με τη φυσική επιστήμη.
Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής εκδρομής δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές/τριες και συνοδούς εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν και άλλες πόλεις της Ελβετίας όπως τη Λωζάνη με το Ολυμπιακό Μουσείο και το ιστορικό κέντρο την πανέμορφη Γενεύη με το ρολόι λουλουδιών, το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών και το Τείχος της Μεταρρύθμισης το Μοντρέ, διάσημο για το Jazz Festival και τους Queen, καθώς και πόλεις της Γαλλίας όπως το Εβιάν, διάσημο για την πηγή του ομώνυμου νερού και το γραφικό και χιονισμένο Σαμονί.
Τέλος, πριν την επιστροφή, οι μαθητές/τριες γνώρισαν το Μιλάνο, μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Ιταλίας, όπου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας «Λεονάρντο ντα Βίντσι» και στο Ντουόμο.
Η εμπειρία αυτού του ταξιδιού, που περιλάμβανε στάσεις σε μαγευτικές πόλεις τριών χωρών της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ελβετίας, άφησε μαθητές και εκπαιδευτικούς εκθαμβωμένους από το πανέμορφο ταξίδι στο κέντρο της ανθρώπινης γνώσης και τους αποχαιρέτησε με καινούριες γνώσεις και εμπειρίες που θα τους ακολουθούν για την υπόλοιπη ζωή τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass