Ρομποτικές δημιουργίες και βραβεύσεις

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2024 14:31

Σε ανοιχτή εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι ρομποτικές κατασκευές των μαθητών και μαθητριών της Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου. Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους παρουσίασαν σε μικρές ομάδες εργασίες τρόπους διδακτικής αξιοποίησης τεχνολογικών περιβαλλόντων ρομποτικής στην εκπαιδευτική πράξη.

Η φαντασία, η δημιουργικότητα και οι καινοτόμες διδακτικές πρακτικές ενθουσίασαν γονείς, μαθητές και μαθήτριες.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο διευθυντής του σχολείου κ. Δημήτριος Μαρινόπουλος ενημέρωσε τη σχολική κοινότητα για την προμήθεια κιτ ρομποτικής στο πλαίσιο της δράσης «1821 Μικρή Επανάσταση στην Εκπαίδευση» και έθεσε το πλαίσιο των Προγραμμάτων STEM, STEAM, STREAM, μέσα στο οποίο δύναται να αξιοποιηθούν τεχνολογικά περιβάλλοντα ρομποτικής. Επιπλέον, αναφέρθηκε στα πολύ εγκωμιαστικά σχόλια που απέσπασε το σχολείο από την πρώτη συμμετοχή του στον διαγωνισμό – φεστιβάλ ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα, με ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό σενάριο, όπου αξιοποιήθηκε τεχνολογικό ρομποτικό τεχνολογικό περιβάλλον. Κατόπιν έθεσε τον προγραμματισμό για την περαιτέρω αξιοποίηση ρομποτικών περιβαλλόντων και από τις άλλες τάξεις του σχολείου, αλλά και τη διάχυση καλών πρακτικών ρομποτικής και σε άλλους διαγωνισμούς/φεστιβάλ. Τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ’ τάξης καθοδήγησαν οι εκπαιδευτικοί Βασιλική Καραγιώργου (προπονήτρια ομάδας), Ευαγγελία Καραβάκα και Βάγια Καρατσιβούλη.
Η εκδήλωση έκλεισε με βράβευση όλων των μαθητών και μαθητριών που διακρίθηκαν, αλλά και συμμετείχαν στους μαθητικούς διαγωνισμούς «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ», με εισήγηση του Διευθυντή και ομόφωνη απόφαση του Σχολικού Συμβουλίου και του Συλλόγου Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου. Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, σύμφωνα με τον Διευθυντή του σχολείου, είναι η αναγνώριση από τη Σχολική Κοινότητα της προσπάθειας των μαθητών και μαθητριών, αλλά και η περαιτέρω ενθάρρυνση και ενίσχυσή τους για ανάλογες συμμετοχές και στο μέλλον.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και συνέβαλαν στην απονομή των βραβείων οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κιλελέρ κ. Αντώνης Ρεντζιάς, Αχιλλέας Χατζούλης και Αλέξανδρος Χονδρονάσιος, η γενική γραμματέας του Δήμου κα Βάνα Χλιάπη-Γκουνιαρούδη, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας κ. Γιώργος Ψαρούλης , ο κοινοτικός σύμβουλος κ. Ιωάννης Τσίντζιρας, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κα Λία Κουλίζη, μέλη του Συλλόγου και πλήθος γονέων και δημοτών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass