Ενημερώθηκαν για την ασφαλή πλοήγηση

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2024 14:51

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Τον καλύτερο τρόπο να επιβεβαιώσουν ότι νοιάζονται για τη διαδικτυακή τους ασφάλεια φαίνεται πως επέλεξαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Φαρσάλων, καθώς είχαν μια μοναδική ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο Διαδίκτυο και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.
Εισηγητής της ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής Πληροφορικής και υπεύθυνος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Δημήτριος Γ. Λιόβας, ο οποίος, αφού τόνισε τη χρησιμότητα και την αξία του διαδικτύου στη σημερινή εποχή, επισήμανε τους αυξημένους κινδύνους που εγκυμονεί η αλόγιστη και απρόσεκτη χρήση του.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν τρόποι προστασίας από τους κινδύνους, με τη βοήθεια πολυμεσικών εφαρμογών, αλλά και χρήσιμων συμβουλών προς τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη διευθύντρια Ζησούλα Γκουτσιουκώστα και τον Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου, ενώ επικεντρώθηκε στα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, στους κινδύνους που παραμονεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, στον εθισμό, στην αποπλάνηση ανηλίκων και στον διαδικτυακό εκφοβισμό, γνωστό και ως cyber bullying.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR, ένα νομικό πλαίσιο κανόνων που αποσκοπεί στην προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, καθώς επίσης και σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, με ιδιαίτερη αναφορά σε περιπτώσεις διαδικτυακής ή τηλεφωνικής εξαπάτησης και εκβιασμών.
Μετά τη λήξη της εκδήλωσης, όλοι οι μαθητές κι οι μαθήτριες έβγαλαν την αναμνηστική φωτογραφία καλύπτοντας τα πρόσωπά τους, θέλοντας να δείξουν ότι είχαν εμπεδώσει το μήνυμα για την προστασία της ιδιωτικότητάς τους.
Η διευθύντρια του σχολείου κ. Ζησούλα Γκουτσιουκώστα, ο Σύλλογος των Διδασκόντων και οι μαθητές και μαθήτριες ευχαρίστησαν τον κ. Λιόβα για την ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ενημέρωσή τους, σχετικά με την ορθολογική χρήση της τεχνολογίας. Η εκδήλωση έκλεισε με εποικοδομητική συζήτηση, επίλυση αποριών και την προτροπή προς τους μαθητές και τις μαθήτριες  να συζητούν με τους γονείς τους και να τους εμπιστεύονται για όλα τα θέματα, μεταξύ των οποίων και για αυτά που αφορούν στη διαδικτυακή τους ζωή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass