Συνδύασαν μαθηματικά με φιλοσοφία

Μαθητές λυκειακών τάξεων Αρμενίου

Δημοσίευση: 21 Απρ 2024 16:21

Πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων, με θέμα τη σχέση των μαθηματικών με τη φιλοσοφία, υλοποίησαν οι τάξεις του Γυμνασίου και Λ.Τ. Αρμενίου και κυρίως οι μαθητές της Β’ τάξης του Λυκείου που διδάσκονται και τα δύο μαθήματα. Περιελάμβανε διδακτικές επισκέψεις, συνεργασία σχολείων των νομών Λάρισας και Πιερίας και παρουσίαση στη Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα. Συντόνισε η μαθηματικός του σχολείου κ. Μαρία Σαμπάνη, η οποία διδάσκει και στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη στο Λιτόχωρο, όπου η κ. Σαμπάνη παρουσίασε τα συμπεράσματα της τετράμηνης συνεργασίας του Λυκείου Αρμενίου, του 14ου Λυκείου Λάρισας, του Λυκείου Λιτοχώρου και του 1ου Λυκείου Κατερίνης στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές των παραπάνω σχολείων. Από το Γυμνάσιο και Λ.Τ. Αρμενίου συμμετείχαν στο πρόγραμμα αυτό και οι εκπαιδευτικοί Μαρία Καραμπάτσα, Βασιλική Μιχαλούλη, Βασιλική Σλούτσα και Μαρία Τασούλα.  Επίσης στη Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα που διοργανώθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, μαθητές των συνεργαζόμενων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων παρουσίασαν μετά από έγκριση της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου την εργασία «Η συμβολή των φιλοσόφων Σωκράτη και Πλάτωνα στην επιστήμη των Μαθηματικών». Από πλευράς Αρμενίου συμμετείχαν στην παρουσίαση οι μαθήτριες της Β’ Λυκείου Αντιγόνη Γκέμα, Δέσποινα Πινάκα και Άλντα Χύσα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass