Εκπαιδευτική επίσκεψη στο «Cern»

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 23 Απρ 2024 15:40

Η καθιερωμένη εδώ και μια δεκαετία εκπαιδευτική επίσκεψη στο ερευνητικό κέντρο «CERN», το μεγαλύτερο σε έκταση κέντρο πυρηνικών ερευνών, και ειδικότερα επί της σωματιδιακής φυσικής, στον κόσμο, πραγματοποιήθηκε από το Μουσικό Σχολείο Λάρισας.

Στην επίσκεψη 44 μαθητές και τέσσερις καθηγητές «καταδυθήκαν» στον ανιχνευτή CMS που είναι τοποθετημένος μέσα σε μια υπόγεια σήραγγα 100 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης στο γαλλικό χωριό Cessy, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία, στην περιοχή της Γενεύης. Την ξενάγηση ανέλαβε ο δρ Μιχάλης Κορατζίνος με την ομάδα του. Ο Μιχάλης Κορατζίνος είναι διδάκτωρ Φυσικής Υψηλών Εναργειών από το 1986 στο Cern και συμμετέχει εδώ και πολλά χρόνια στα πειράματα του CERN, καθώς και στην τεχνική ομάδα επιστημόνων του CERN που ασχολείται με την κατασκευή του νέου επιταχυντή μήκους 100 χλμ. που θα περνάει κάτω τη λίμνη της Γενεύης (FCC). Το Μουσικό Σχολείο Λάρισας τίμησε τον καθηγητή Κορατζίνο για τη βοήθεια που προσφέρει στις ξεναγήσεις του σχολείου στο CERN όλα αυτά τα χρόνια παραδίδοντας ένα βιβλίο με την ιστορία 8000 της Λάρισας και με το λάβαρο της πόλης που ήταν ευγενική χορηγία του Δήμου Λαρισαίων και του δημάρχου Αθανάσιου Μαμάκου. Τους μαθητές συνόδευαν ο Χρήστος Αγορίτσας δημοτικός σύμβουλος και μαθηματικός του σχολείου, ο Σταμάτης Μαλάκος, φυσικός και υπεύθυνος του προγράμματος, η Αγαθή Κολοβού, υποδιευθύντρια του Μουσικού Σχολείου και ο Παναγιώτης Μουστάκας, μαθηματικός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass