Ο ΑΝΔΡ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ

Ο υπουργός «αδειάζει» τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας

Δημοσίευση: 20 Νοε 2014 12:20 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:23

 

Της Λένας Κισσάβου

Ο υπουργός Παιδείας, κ. Αν. Λοβέρδος αποδυναμώνει τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας, από εκπαιδευτικούς!

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των αναγκών των σχολείων, για την κάλυψη κενών που υπάρχουν ακόμη, μία από τις λύσεις που εφαρμόζει το υπουργείο είναι να διαθέσει στις σχολικές τάξεις, αποσπασμένους εκπαιδευτικούς που ήταν σε γραφεία υπηρεσιών και φορείς του, είτε έχουν κάνει αίτηση απόσπασης οι ίδιοι, είτε όχι.

Ένας εξ αυτών των φορέων, απ΄ όπου μετακινεί τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, είναι και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας, αποδυναμώνοντάς την από ανθρώπινο δυναμικό, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για τα προβλήματα που προκύπτουν στη λειτουργία της.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια της Βιβλιοθήκης κ. Χρύσα Χατζηαβραάμ, μετακινούνται πέντε εκπαιδευτικοί σε σχολεία, οι οποίοι είχαν αναλάβει στο πλαίσιο του προγραμματισμού δράσεών της, να υλοποιήσουν διάφορες εκδηλώσεις, που απευθύνονται σε παιδιά.

Βέβαια παραμένουν σήμερα στη Βιβλιοθήκη δέκα εκπαιδευτικοί στο σύνολό τους, οι οποίοι συνεχίζουν να απασχολούνται σε αυτή, συνεχίζοντας το έργο που έχουν αναλάβει, αλλά καλούνται να καλύψουν και τα κενά που προέκυψαν, προκειμένου να μην ακυρωθούν προγραμματισμένες εκδηλώσεις, ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων.

«Δυσχεραίνει μεν το έργο μας, αλλά θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε κανονικά και θα υλοποιήσουμε όλες τις προγραμματισμένες δράσεις μας. Μάλιστα οι εκπαιδευτικοί που δούλευαν στη Βιβλιοθήκη και μεταφέρθηκαν σε σχολεία, θα έρθουν εθελοντικά να βοηθήσουν τις ημέρες των γιορτών στις εκδηλώσεις που έχουμε προγραμματίσει», αναφέρει η κ. Χατζηαβραάμ.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΝΙΚ. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Στο μεταξύ παραιτήθηκε για λόγους υγείας ο πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου, της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας, γιατρός Νίκος Παπαθεοδώρου και τη θέση του ανέλαβε ο μέχρι πρόσφατα αντιπρόεδρος αυτού, ο εκπαιδευτικός κ. Χρήστος Κίτσιος.

Το εφορευτικό συμβούλιο, αποτελείται επίσης από τους:

- Βλαμούλη Ζωή, αρχιτέκτονα μηχανικό, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό μέλος τον Γεροθανάση Ιωάννη, καθηγητή γεωλόγο.

- Ζιαζιά-Σουφλιά Αικατερίνη, διοικητική υπάλληλο του

ΠανεπιστημίουΘεσσαλίας, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό μέλος τον Γιαννούλα Κωνσταντίνο, φιλόλογο.

- Σιτρά Αγγελική, οικονομολόγο, ελεύθερο επαγγελματία, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό μέλος τον Τσιουρή Χαρίση, δάσκαλο, εισηγητή ΕΚΔΔΑ.

Επίσης αναπληρωματικά μέλη είναι ο κ. Αναγνωστόπουλος Σωτήριος, καθηγητής ζωγραφικής, διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Λάρισας

και ο Γκανάκος Νικόλαος, συνταξιούχος δάσκαλος.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass