ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ

Πρώτο κουδούνι με κενά

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2015 8:06

«Με τα ελάχιστα δυνατά κενά, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τη νέα σχολική χρονιά, τα δημοτικά σχολεία στο νομό Λάρισας» υποστηρίζει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Σωτήρης Βούλγαρης.

Όλο το χρονικό διάστημα αυτής της εβδομάδας και μια …ανάσα πριν ανοίξουν οι πύλες των σχολικών μονάδων, για να υποδεχθούν τους μαθητές τους, ο κ. Βούλγαρης «οργώνει» τα σχολεία της Λάρισας, προκειμένου να διευθετήσει εκκρεμότητες κενών, αλλά και άλλα θέματα που αφορούν στην κατανομή μαθητών σε τάξεις και αίθουσες, σύμφωνα με όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Αναλυτικότερα όσον αφορά στα κενά που διαπιστώνονται στα σχολεία, ο κ. Βούλγαρης μας είπε, πως: «Μέχρι τελευταία στιγμή το Υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωνε αποσπάσεις εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών. Είναι λογικό λοιπόν να τρέχουμε τελευταία στιγμή να καλύψουμε όλες αυτές τις εκκρεμότητες και να προσπαθούμε λίγο πριν την έναρξη των σχολείων, να φέρουμε εις πέρας το συντομότερο, όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών, συν όλα όσα προκύπτουν στην πορεία…

Τα σχολεία θα έχουν ελλείψεις εκπαιδευτικών και το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στα μαθήματα Γερμανικής γλώσσας και Θεατρικής Αγωγής».

Πρόκειται για μια κατάσταση, ίδια και πανομοιότυπη με τις προηγούμενες σχολικές χρονιές, καθώς εδώ και χρόνια άλλωστε, μέχρι και την τελευταία στιγμή …αναζητούνται εκπαιδευτικοί!

Φυσικά αυτή λειτουργεί εις βάρος των μαθητών, που μπαίνουν στις τάξεις τους και δεν βρίσκουν σχεδόν ποτέ ένα ομαλό ολοκληρωμένο πρόγραμμα στα μαθήματά τους.

Ο κ. Βούλγαρης στις επισκέψεις του στα σχολεία, διευθετεί θέματα που αφορούν στην κατανομή μαθητών σε τάξεις και ειδικότερα όπως υποστηρίζει «Ο νόμος προβλέπει σε κάθε αίθουσα να υπάρχουν το ανώτερο 27 μαθητές στο δημοτικό σχολείο. Στην Α΄ τάξη, όμως, αντιμετωπίζοντας με την ανάλογη ευαισθησία την ιδιαιτερότητα της πρώτης επαφής των μαθητών με το σχολικό περιβάλλον του δημοτικού σχολείου, αναζητούμε λύσεις ώστε τα τμήματα να περιλαμβάνουν μέχρι 25 μαθητές.

Το θέμα γίνεται πιο σύνθετο όταν στα τμήματα υπάρχουν και παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, οπότε θα πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στην τάξη. Για παράδειγμα, αν σε ένα τμήμα υπάρχει ένας μαθητής με μαθησιακές δυσκολίες τότε ο αριθμός των μαθητών της θα πρέπει να μειωθεί κατά ένα μαθητή και ούτω καθεξής, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass