Εναρκτήρια εκδήλωση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2014 21:51 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:43

Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διοργανώνει την εναρκτήρια εκδήλωση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, στις 16 Ιανουαρίου 2014, στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Την εναρκτήρια ομιλία θα απευθύνει η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία, κυρία Ανδρούλλα Βασιλείου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου (ώρα 11.00-11.30).

Το Erasmus+ είναι το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, το οποίο έχει επταετή διάρκεια (2014-2020) και στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης, νεολαίας και αθλητισμού.

Το Erasmus+ θα συγκεντρώσει και θα υποκαταστήσει τα επτά ήδη υπάρχοντα προγράμματα στον τομέα της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού: Πρόγραμμα «Δια Βίου Μάθηση» (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig), Νεολαία σε Δράση, Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink και το πρόγραμμα διμερούς συνεργασίας με τις εκβιομηχανισμένες χώρες.

Η εναρκτήρια εκδήλωση του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ θα πραγματοποιηθεί στην Ακαδημία Αθηνών και κατά τη διάρκειά της θα παρουσιαστούν οι πολιτικές και οι δράσεις του νέου προγράμματος και θα διεξαχθεί συζήτηση με διεθνείς εμπειρογνώμονες εγνωσμένου κύρους.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί με live streaming μέσω της ιστοσελίδας της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού – ΙΚΥ του προγράμματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.iky.gr

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass