Η ΕΛΜΕ Λάρισας για τη συγκέντρωση στα διόδια Πυργετού

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2014 21:20 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:44

 Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας με ανακοίνωσή του «χαιρετίζει τους  εκπαιδευτικούς, μαθητές, σχολικούς φύλακες και  εκπροσώπους  άλλων μαζικών φορέων, που πήραν μέρος στην πανελλήνια κινητοποίηση  που οργανώθηκε από την ΟΛΜΕ, τις ΕΛΜΕ και τα συντονιστικά των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στα  διόδια  Πυργετού.

Στόχος αυτής της κινητοποίησης ήταν να σταματήσουν οι διαθεσιμότητες, να επαναλειτουργήσουν οι τομείς των ΕΠΑΛ που καταργήθηκαν και να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στα σχολεία τους, για να μη γίνει καμία απόλυση. Για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ – ΔΝΤ που το καταργεί.

Η  κυβέρνηση  απάντησε με  αστυνομική βία και  απαγορεύσεις. Προχώρησε  σε εκτεταμένη ρίψη χημικών και χρήση  βίας  με αποτέλεσμα   τον σοβαρό τραυματισμό του συναδέλφου μας Γ. Καλομοίρη, μέλους της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ.

Η αστυνομική αυθαιρεσία και καταστολή -μετά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα και την σύλληψη του  συναδέλφου μας Π. Αντωνόπουλου- έκανε  στον Πυργετό, νέα  επικίνδυνα  βήματα στον ολισθηρό κατήφορο του αυταρχισμού και του περιορισμού των δημοκρατικών ελευθεριών. Συγκεκριμένα, ενώ υπήρχε προγραμματισμός μετά τη διαμαρτυρία στον Πυργετό, να πραγματοποιηθεί στη Λάρισα συλλαλητήριο, οι αστυνομικές αρχές  - θυμίζοντας άλλες εποχές- απαγόρευσαν τους συναδέλφους μας από τη Βόρεια Ελλάδα να περάσουν ακόμα και με τα λεωφορεία τα διόδια του Πυργετού  και να κατευθυνθούν προς τη Λάρισα, υποχρεώνοντάς τους να γυρίσουν πίσω!

Καταγγέλλουμε τον  παροξυσμό  βίας  και  τον  αντιδημοκρατικό  κατήφορο  της  κυβέρνησης  και  καλούμε   όλο  το  λαό  σε  γενικό  ξεσηκωμό  με  στόχο  την  ανατροπή  αυτής  της  πολιτικής που  στραγγαλίζει  τα  δικαιώματα  ενός  αιώνα.

Η βία και η τρομοκρατία δεν θα  μας  κάνουν  να  αναστείλουμε  τους αγώνες μας. Με μεγαλύτερη ορμή, οργάνωση κι αποφασιστικότητα, θα  συγκρουστούμε με την πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, διεκδικώντας τα δικαιώματά μας και τη ζωή μας. Όλοι στις ΓΣ για να οργανώσουμε τη συνέχιση της πάλης μας» καταλήγει η ΕΛΜΕ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass