ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

«Να ακυρωθεί στην πράξη η αυτοαξιολόγηση»

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2014 1:25 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:47
«Να ακυρώσουν στην πράξη, μέσω των συλλόγων διδασκόντων, την αυτοαξιολόγηση η οποία αποτελεί αντιδραστικό κρατικό έλεγχο» καλεί τους εκπαιδευτικούς το ΠΑΜΕ, ασκώντας κριτική στην ΕΛΜΕ Λάρισας η οποία «άνοιξε την πόρτα στην εφαρμογή της αξιολόγησης».
Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Λάρισας του ΠΑΜΕ, αναφέρθηκε χθες, σε συνέντευξη Τύπου, στο θέμα με αφορμή και τη διεξαγωγή σεμιναρίων και στη Λάρισα. Εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο εκπαιδευτικός Χρ. Μπίκας κάλεσε τους εκπαιδευτικούς «να μην εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στις σχετικές ομάδες εργασίας, να μην συγκροτηθεί καμία ομάδα εργασίας» τονίζοντας ότι «κανένας εκπαιδευτικός δεν είναι υποχρεωμένος να θέσει υποψηφιότητα στον σύλλογο για συμμετοχή στις ομάδες εργασίας» και πως «όλοι μαζί, να μην επιτρέψουμε σε κανέναν αξιολογητή να μπει στην τάξη. Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να απορρίψουν την αξιολόγηση, μέσα από γενικές συνελεύσεις, με μάζεμα υπογραφών, μπλοκάροντάς τη στην πράξη, μαζί με τους μαθητές μας, μαζί με τους γονείς τους».
Αναφερόμενος στην αξιολόγηση ο κ. Μπίκας σημείωσε ότι «με όχημα την αξιολόγηση υλοποιείται ο πιο αντιδραστικός κρατικός έλεγχος που έχει πολλαπλές στοχεύσεις: Να υποβαθμίσει και να συρρικνώσει τη Δημόσια Δωρεάν παιδεία, να σπάσει τον ενιαίο χαρακτήρα της, προωθώντας τον αυτόνομο, ταξικά διαφοροποιημένο τύπο σχολείου, που σαν μοντέλο εφαρμόζεται ήδη σε χώρες της Ε.Ε., αφού είναι δική της κατεύθυνση εδώ και χρόνια.
Αυτό που σήμερα παρουσιάζεται ως «καινοτόμο» και «καινούριο» έχει δοκιμαστεί εδώ και χρόνια, κι αυτό το γνωρίζουμε μέσα από την ίδια μας την πείρα, από τα σχολεία που βγαίνουν στη ζητιανιά για να καλύψουν τις ανάγκες τους, στις ΜΚΟ και στους χορηγούς, στα νέα προγράμματα της Ε.Ε., όπως το πρόσφατο «Δάσκαλοι για την Ευρώπη», που μας καλεί να γίνουμε προπαγανδιστές των σάπιων αξιών της Ε.Ε., την οποία παρουσιάζουν και αντιεπιστημονικά σα μονόδρομο!»
ΕΛΜΕ
Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ άσκησε έντονη κριτική στην ΕΛΜΕ Λάρισας με τον κ. Μπίκα να σημειώνει ότι «με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Διεύθυνσης και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, έγινε την περασμένη Δευτέρα, το σεμινάριο ενημέρωσης Διευθυντών για την «αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας» και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού.
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει αυτή την αντιδραστική εξέλιξη που προχωρά και στην περιοχή μας, όπως και όλες τις δυνάμεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λάρισας που επέτρεψαν αυτό το γεγονός.
Πώς στέκονται οι δυνάμεις του «παλιού» και «νεόκοπου» συνδικαλισμού στον χώρο μας απέναντι σ’ αυτά τα ζητήματα; Των επιχειρήσεων και τη κινητικότητας εκπαιδευτικών και μαθητών, της χορηγίας, της χρηματοδότησης από τους γονείς, της διαφοροποίησης των σχολικών μονάδων, του άκρατου ανταγωνισμού;
Ακούσαμε πολύ μεγάλα λόγια τους τελευταίους μήνες και ειδικά μπροστά στις αρχαιρεσίες. Επαναστατικές κορώνες κι υποσχέσεις που οι ίδιες δυνάμεις που τις έλεγαν, οι ίδιες τις ακύρωσαν. Στην πράξη τι κάνουν; Οι δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ - ΣΥΝΕΚ, Παρεμβάσεις -ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΠΑΣΚ και Ενωτική Πρωτοβουλία, δεν πήραν κανένα μέτρο για μπλοκάρισμα του σεμιναρίου έτσι ώστε να ακυρωθεί στην πράξη, όπως άλλωστε έγινε και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, αλλά στα μουλωχτά έβαλαν την πλάτη τους για να οργανωθεί το συγκεκριμένο σεμινάριο, που ανοίγει τον δρόμο για άσχημες εξελίξεις.
ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚ είναι συνεπέστατοι με τη βασική τους θέση για μια «καλή» αξιολόγηση , όμως και οι ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ), Παρεμβάσεων και της Εν. Πρωτοβουλίας κινούνται πρακτικά στην ίδια κατεύθυνση, με τις δικές τους μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Να σκεφτούμε αν η ψήφος που δόθηκε πριν έναν μήνα στις παρατάξεις αυτές βοηθάει στον αγωνιστικό προσανατολισμό της ΕΛΜΕ και αν έχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα για την αγωνιστική ετοιμότητα του σωματείου.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σταράτα λένε ότι εύκολες λύσεις, με κυβερνητικές αλλαγές από τα πάνω, δεν υπήρξαν ποτέ. Ότι οι αυταπάτες για την ατομική λύση, με τη «βοήθεια» του εκλεγμένου, του στέλεχους εκπαίδευσης που ίσως σκέφτονται κάποιοι συνάδελφοι, ακυρώνονται από την ίδια τη ζωή.
Απευθύνουμε ξεκάθαρο μήνυμα οργάνωσης του αγώνα, με κέντρο το σχολείο, με κινητήριες δυνάμεις αυτού του αγώνα τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές μας, τους γονείς τους, με καθαρή γραμμή αντιπαράθεσης με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, με τη στρατηγική κεφαλαίου και Ε.Ε, για το σχολείο, τα δικαιώματα των σύγχρονων αναγκών μας» κατέληξε ο κ. Μπίκας.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Στο ίδιο πλαίσιο το ΠΑΜΕ διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «η αυτοξιολόγηση σχολικής μονάδας, η αξιολόγηση εκπαιδευτικού και οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση». Στην εκδήλωση, που θα γίνει την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ» με εισηγητή τον Αχιλλέα Ζορμπά (μέλος ΔΣ της ΔΟΕ), καλούνται να μετάσχουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass