Ο ΣΥΡΙΖΑ για την τροποίηση του υπουργείου Παιδείας

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2014 15:04 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:48

Με αφορμή τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «η Κυβέρνηση κατά πάγια τακτική και πρακτική καταθέτει τροπολογίες ,πότε τα μεσάνυχτα και άλλοτε σε άσχετα, με το θέμα, νομοσχέδια. Επίσης στις τροπολογίες που καταθέτει περιέχει παραγράφους και άρθρα που δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους. Ο λόγος προφανής.

Συγκεκριμένα κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τέσσερεις (4) παραγράφους. Η μία εξ αυτών και πιο συγκεκριμένα η διάταξη της παραγράφου 4, μεταβάλλει τις ήδη προκηρυχθείσες θέσεις διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού των ΔΔΒΜ, ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΜ. Δεν αυξάνει βέβαια τις προβλεπόμενες θέσεις αλλά απλά αυξάνει κατά 200 τις εκπαιδευτικές θέσεις και μειώνει αντίστοιχα τις διοικητικές.

Ως ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούμε τόσο επί της αρχής με την παραπάνω πρακτική, να κατατίθενται δηλαδή σωρηδόν τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια, διότι απλά δεν μπορεί να ασκηθεί στοιχειώδης κοινοβουλευτικός έλεγχος, όσο και επί της ουσίας με την παράγραφο 1 της συγκεκριμένης τροπολογίας, που ρυθμίζει θέματα Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων, κληροδοτημάτων κλπ, με τον πιο αδιαφανή τρόπο. Αντιλαμβανόμαστε όμως, το πρόβλημα των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, τα χρονικά περιθώρια πιέζουν και ζητάμε να κατατεθεί άμεσα η παραπάνω τροπολογία μόνο με την παράγραφο 4 και να γίνει δεκτή η πρόταση της ΟΛΜΕ οι 1125 εκπαιδευτικές θέσεις να γίνουν 1337.

Η ευθύνη λοιπόν ανήκει αποκλειστικά στην Κυβέρνηση και στο Υπ. Παιδείας. Τονίζουμε ότι η τελική δικαίωση θα έρθει όταν επαναλειτουργήσουν οι τομείς και οι ειδικότητες της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που καταργήθηκαν και επιστρέψουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολειά τους» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass