ΤΟΝΙΣΕ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Ο ΑΧ. ΖΟΡΜΠΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

«Δαπανούν 3,5 εκ. ευρώ για αξιολόγηση και το φάντασμα της πείνας θεριεύει»

* Σε εκδήλωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Λάρισας, χθες στο «Μετροπόλ»

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2014 3:26 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:53
«Στα σχολεία μπαίνει ο Φλεβάρης και δεν έχουν καλυφθεί εκατοντάδες κενά, μαθητές της Γ’ ΕΠΑΛ δεν έχουν διδαχθεί πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Για την κάλυψη των κενών προσλαμβάνονται ωρομίσθιοι με μπλοκάκι, στη θέση αυτών που απέλυσαν...» κατήγγειλε, το μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών και μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ, κ. Αχ. Ζορμπάς, στο πλαίσιο ομιλίας του, που πραγματοποιήθηκε χθες στο «Μετροπόλ» στη Λάρισα.
Την εκδήλωση οργάνωσε η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Λάρισας και το θέμα που αναπτύχθηκε ήταν η αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας, αξιολόγηση εκπαιδευτικού, οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση και η στάση του εκπαιδευτικού, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Ζορμπά, ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων τα εξής: «Σχολικές επιτροπές αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας των σχολείων, μεταφορές ανύπαρκτες και πανάκριβες για τους μαθητές.
Το φάντασμα της πείνας θεριεύει, με δημοσιεύματα να μιλούν για 145.000 υποσιτισμένα παιδιά.
Σε αυτό το πλαίσιο, κυβέρνηση και Ε.Ε. προχωρούν στην εφαρμογή του αντιδραστικού κρατικού ελέγχου, της λεγόμενης αξιολόγησης δαπανώντας 3,5 εκ. ευρώ για την προώθησή της!
Η προώθηση της αξιολόγησης αποτελεί οδηγία της Ε.Ε. σε όλες τις χώρες, με ή χωρίς Μνημόνια, με ή χωρίς ελλείμματα και χρέη.
Κυβέρνηση-Ε.Ε. δεν ενδιαφέρονται για την ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών. Θέλουν να φτιάξουν ένα σχολείο κομμένο και ραμμένο στις σημερινές ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Θέλουν μέσα από το σχολείο, να διαμορφώσουν, πιο αποφασιστικά τον αυριανό εργαζόμενο των 300 ευρώ, της απλήρωτης δουλειάς, χωρίς δικαιώματα.
Αυτό το σχολείο διαμορφώνουν και τέτοιον δάσκαλο χρειάζονται.
Δάσκαλο που θα φέρνει τις επιδιώξεις των επιχειρήσεων μέσα στην τάξη, που προετοιμάζει από νωρίς τα παιδιά για το σκλαβοπάζαρο της μαθητείας. Που θα αναπαράγει όλα όσα λένε τα νέα σχολικά βιβλία και αναλυτικά προγράμματα, που έφτασαν στο σημείο να αντικαταστήσουν λογοτεχνικά κείμενα και ποιήματα με ...συνταγές μαγειρικής ή να βάλουν τους Η/Υ και την ξένη γλώσσα από την Α' Δημοτικού (!), όταν το παιδί δεν έχει μάθει τη μητρική του γλώσσα!
Η απόφαση της Κομισιόν άλλωστε με τίτλο "Ανασχεδιασμός της Εκπαίδευσης, επενδύοντας στις δεξιότητες για καλύτερα κοινωνικοοικονομικά αποτελέσματα", είναι ξεκάθαρη: «τα εκπαιδευτικά συστήματα θα γίνουν πιο συναφή με τον χώρο εργασίας, μέσω συνεχούς συνεργασίας με τις επιχειρήσεις και τους εργοδότες, π.χ. με επισκέψεις επιχειρηματιών στην αίθουσα διδασκαλίας για την ενίσχυση της μάθησης»!
* Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους συλλόγους να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε οι Σύλλογοι Διδασκόντων να απορρίψουν την αξιολόγηση, να μην εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στις σχετικές ομάδες εργασίας και να μη συγκροτήσουν καμία ομάδα εργασίας.
* Να δοθούν για δωρεάν γεύμα στους μαθητές τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ που θα ξοδευτούν για την εφαρμογή της αξιολόγησης.
Σήμερα προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα των αγώνων είναι ένα κίνημα που θα παλεύει για όλα τα προβλήματα και ταυτόχρονα θα στοχεύει στην καρδιά της αντιλαϊκής πολιτικής, θα παλεύει για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για φιλολαϊκή ανάπτυξη και προοπτική. Ένα κίνημα που θα παλεύει και θα συγκρούεται με τη στρατηγική των μονοπωλίων, για μια ζωή με δικαιώματα, για να ‘ρθουν τα πάνω κάτω, για να πάρει ο λαός στα χέρια του το τιμόνι της εξουσίας, να γίνει αφέντης στον πλούτο που παράγει».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass