Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2014 13:15 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:53

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας πραγματοποιούν από το πρωί, Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα.

Όπως σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί απευθυνόμενοι στους βουλευτές του νομού, με αφορμή και τη ψήφιση σήμερα στη βουλή σχετικής τροπολογίας, «στις 22 Ιουλίου υπακούοντας πειθήνια στις εντολές της δικομματικής κυβέρνησης (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ) και της Τρόικα ψηφίσατε με ελαφρά την καρδία το άρθρο 82 του ν. 4172/13 όπου μέσα σε μία νύχτα αιφνιδιαστικά καταργήσατε  τις πιο δημοφιλής ειδικότητες της τεχνικής εκπαίδευσης σπρώχνοντάς τες στις << αγκαλιές >> των  ιδιωτικών σχολαρχών και πολιτικών φίλων του κ. Αρβανιτόπουλου.

Υπογράψατε των διωγμό 20.000 μαθητών. Παιδιά φτωχών οικογενειών που επιζητούσαν την γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση, μαζί με το απολυτήριο Λυκείου. Τους στερήσατε το δικαίωμα στη μάθηση και στην επιλογή ,να  σπουδάσουν αυτό που αγαπούν ! Με την ψήφο σας εντελώς ξαφνικά, παράνομα, αναίτια, βίαια, και κυρίως άνευ παιδαγωγικών κριτηρίων, πετάξατε έξω απ΄ το δημόσιο σχολείο 2.122 μόνιμους  άξιους εκπαιδευτικούς.

Συνειδητοποιείτε το μέγεθος της αδικίας σας απέναντι σε μας τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές μας! Περιμένατε μήπως από εμάς να << συνηθίσουμε >> την καταστροφή μας να << συνηθίσουμε >> ότι τα παιδιά μας θα πεινάσουν και οι οικογένειές μας θα διαλυθούν. Όμως έχετε καταλάβει ,αυτούς τους έξι μήνες που είμαστε στο δρόμο, ότι αυτό είναι αδύνατο να συμβεί. Γιατί δεν μπορούμε να ζήσουμε έτσι! Δεν μπορούμε να παραιτηθούμε απʼ το να είμαστε ,άνθρωποι και να παλεύουμε για ένα καλύτερο κόσμο.

Σας εμπιστευτήκαμε, ζητήσαμε την βοήθειά σας να μην ψηφίσετε τις απολύσεις μας ! Μας απογοητεύσατε δεν σταθήκατε άξιοι, για να υποστηρίξετε το δίκαιο. Τώρα είναι η στιγμή που μπορείτε να διορθώσετε το τεράστιο λάθος σας

  Ζητάμε να υπάρξει άμεση διαδικασία δημιουργίας και πλήρωσης εκπαιδευτικών  θέσεων στις δομές του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να τοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και να μην απολυθεί κανείς. Δεν περισσεύει κανείς ! Οι μαθητές δεν έχουν καθηγητές να τους κάνουν μάθημα.

Για το λόγο αυτό προτείνουμε να τροποποιηθεί η κατατεθείσα τροπολογία που ψηφίζετε στις 23/01/14  και να δημιουργηθούν και άλλες 212 νέες εκπαιδευτικές θέσεις  και να προκηρυχθούν όλες ώστε στο σύνολό τους ώστε μαζί με αυτές που έχουν προκηρυχθεί, να καλύψουν και τους 1845 εκπαιδευτικούς, για τους οποίους το 8μηνο της διαθεσιμότητας λήγει στις 22/3/14.

Μπορείτε να υποστηρίξετε την δεδομένη στιγμή το δίκαιο και να τηρήσετε την υπόσχεση ,της κυβέρνησή σας ότι, δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός».                                                                                

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass