Υποβρύχιο ρομπότ στο πάρκο ΤΗΘΥΣ στους Νέους Πόρους

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2014 21:45 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:04

 

Ένα υποβρύχιο τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ «Αλκυώνη» θα κάνει την εμφάνισή του στον υγροβιότοπο του Παπαπουλίου Νέων Πόρων Δ.Δίου-Ολύμπου (στο ιχθυοτροφικό πάρκο «ΤΗΘΥΣ»). Πρόκειται για υποβρύχιο όχημα που πρόσφατα προμηθεύτηκε το «ΤΗΘΥΣ» συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Hydrobot» του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (M.I.T.) των ΗΠΑ και του Ευγενιδείου Ιδρύματος, σχετικά με τη διάδοση στην εκπαιδευτική κοινότητα της θαλάσσιας ρομποτικής.

Η εμφάνιση του υποβρύχιου τηλεκατευθυνόμενου ρομπότ θα γίνει σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στο ιχθυοτροφικό πάρκο ΤΗΘΥΣ, στους Νέους Πόρους Δ. Δίου-Ολύμπου, από τις 11.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι, με δωρεάν είσοδο για όλους. Θα συμμετέχουν μαθήτριες και μαθητές, μαζί με εκπαιδευτικούς τους, από το Λύκειο Λεπτοκαρυάς, από το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου καθώς επίσης και από το 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου-Κορδελιού. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Δίου-Ολύμπου και του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Στόχος του προγράμματος «Hydrobot» για το πάρκο «ΤΗΘΥΣ» είναι: Με τη χρήση της «Αλκυώνης», οι επισκέπτες και κυρίως οι μαθήτριες και μαθητές να διδάσκονται επιστημονικές αρχές και τεχνολογικές εφαρμογές που σχετίζονται με το υδάτινο στοιχείο, αλλά και να υποβοηθούνται στην κατανόηση και την έρευνα για τη μελέτη και παρακολούθηση του νερού. Για περισσότερα στοιχεία σχετικά με το πρόγραμμα ή σχετικά με την εκδήλωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ιχθυοτροφικού πάρκου «ΤΗΘΥΣ» (www.tethys.gr) ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2310 327 067 και 6974 65 89 86 (Επιστημονικός Υπεύθυνος: Κώστας Κουκάρας).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass