Τρεις φορείς , στο πλευρό δεκάδων «αδύναμων» μαθητών

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2014 20:35 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:09

Της Λένας Κισσάβου

Ξεπερνούν τους εκατόν πενήντα, οι μαθητές της Λάρισας, που χάρη στην προσφορά δωρεάν φροντιστηριακών μαθημάτων, που έχουν οργανώσει στη Λάρισα τρεις φορείς, βρήκαν σημαντική βοήθεια για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα μαθήματά τους στο σχολείο και κάποιοι από αυτούς για να συμμετέχουν κατάλληλα προετοιμασμένοι, στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Σε άλλη περίπτωση, οι ίδιοι, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους, δεν θα είχαν την ευκαιρία να βοηθηθούν στις εκπαιδευτικές τους ανάγκες και αναμφίβολα θα βρισκόταν σε πιο «αδύναμη» θέση σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά, συμμαθητές τους, που είτε κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα, είτε πηγαίνουν στα ιδιωτικά φροντιστήρια της πόλης μας.

Η ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, η Ιερά Μητρόπολη Λάρισας και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, αποτελούν σήμερα τους τρεις σωτήριους φορείς, «στήριγμα» του μαθητόκοσμου της πόλης μας, που προκειμένου να βοηθήσουν τα παιδιά που έχουν ανάγκη διδακτικής στήριξης, στα σχολικά μαθήματα και οι οικογένειές τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα στείλουν σε ιδιωτικά φροντιστήρια, τους προσφέρουν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα, με μεγάλη επιτυχία.

Ναοί, αίθουσες του Εργατικού Κέντρου και το Εσπερινό ΕΠΑΛ (στο κτίριο του 5ου  Γυμνασίου), είναι σήμερα οι χώροι των φροντιστηριακών μαθημάτων για δεκάδες μαθητές, όπου καθημερινά εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων, τους αγκαλιάζουν με αγάπη και ενδιαφέρον, μεταδίδοντάς τους τη γνώση.

Τα παιδιά που σήμερα συμμετέχουν στα δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα, είναι μαθητές γυμνασίου και Λυκείου, όλων των τάξεων και μικρό ποσοστό μαθητές δημοτικού σχολέιου.

Οι περισσότεροι τηε δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επέλεξαν την υποστηρικτική διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων: Αρχαία, Ιστορία, Λατινικά, Εκθεση-Εκφραση- Νεοελληνική Γλώσσα, καθώς και μαθηματικών, φυσικής και χημείας.

Αναλυτικότερα:

- ΕΛΜΕ.

Τα δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα της ΕΛΜΕ Λάρισας,

πραγματοποιούνται για δεύτερη συνεχή χρονιά και από πέρυσι ο αριθμός των μαθητών τους, έχει αυξηθεί κατακόρυφα,( διπλάσιος), γεγονός που μαρτυρά την αυξανόμενη ανάγκη που υπάρχει στην κοινωνία, να καλύψει αυτό που στερεί η οικονομική κρίση και δεν είναι άλλο από το δικαίωμα των παιδιών στη διδακτική βοήθεια.

Ο εκπαιδευτικός κόσμος θεώρησε υποχρέωσή του να στηρίξει τους μαθητές, που έχουν ανάγκη και έτσι πολλά παιδιά βρήκαν αξιόλογους δασκάλους-συμπαραστάτες, στην προσπάθειά τους.

Η ΕΛΜΕ, είχε ανακοινώσει ότι η δημιουργία του «κοινωνικού φροντιστηρίου», είχε σκοπό την κάλυψη του κενού που προέκυψε τα τελευταία χρόνια, με τη διακοπή των τμημάτων της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα σχολεία.

Στο κάλεσμά της, η ανταπόκριση ήταν μεγάλη…

Τα φροντιστηριακά μαθήματα φιλοξενούνταν σε αίθουσες του 5ου Γυμνασίου Λάρισας (απογευματινές ώρες) και τα παρακολούθησαν μαθητές της τρίτης Γυμνασίου και όλων των τάξεων του Λυκείου.

Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:

-Γ΄ Γυμνασίου: Χημεία, Φυσική, Μαθηματικά και Αρχαία.

-Α΄ Λυκείου: Αρχαία, Φυσική, Μαθηματικά και Εκθεση.

-Β΄Λυκείου: Λατινικά, Αρχαία, Μαθηματικά, Εκθεση, Γεωμετρία, Φυσική, γενικής παιδείας και Φυσική κατεύθυνσης.

-Γ΄ Λυκείου: Εκθεση, Λογοτεχνία, Αρχαία, Βιολογία και Λατινικά.

- Εργατικό Κέντρο

Τα δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, πραγματοποιούνται, για δεύτερη συνεχή χρονιά, σε έξι αίθουσες του κτιρίου του.

Η προσέλευση μαθητών φέτος (2013-2014), ήταν τόσο μεγάλη, που λόγω πληρότητας των χώρων, δεν έγινε εφικτό να καλυφθούν όλες οι ανάγκες, όπως υποστήριξε ο  πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Τάσος Τσαπλές.

Σήμερα τα παρακολουθούν εξήντα μαθητές, όλων των τάξεων του γυμνασίου και του λυκείου και οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν εθελοντικά, (δεκατρείς ), είναι μέλη Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λάρισας.

Η παροχή αυτή προσφέρεται σε παιδιά ανέργων και μονογονεικών οικογενειών, που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Τα μαθήματα δωρεάν διδακτικής στήριξης είναι τα ακόλουθα: Μαθηματικά, Φιλολογικά, Φυσική, Οικονομικά, Πληροφορική, Γαλλικά, Γερμανικά.

-Ιερά Μητρόπολη Λάρισας

Πριν είκοσι μέρες ξεκίνησαν τα μαθήματα δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στους ιερούς ναούς Αγίου Χαραλάμπους και Ζωοδόχου Πηγής στη Λάρισα, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας και η ανταπόκριση του μαθητόκοσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Μέχρι σήμερα, έχουν εγγραφεί εξήντα παιδιά, γυμνασίου και λυκείου, επιλέγοντας τα περισσότερα να ενταχθούν σε τμήματα διδασκαλίας φιλολογικών μαθημάτων, καθώς και μαθηματικών (το 98% των παιδιών), ενώ μικρό είναι το ποσοστό παιδιών δημοτικού σχολείου που δήλωσε συμμετοχή.

Μάλιστα ο αριθμός των μαθητών αυξάνεται συνεχώς, καθότι οι εγγραφές συνεχίζονται.

Διδάσκουν πέντε εκπαιδευτικοί ,τριών ειδικοτήτων, τους οποίους προσέλαβε η Ιερά Μητρόπολη Λάρισας, μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ, και διδάσκονται τα εξής μαθήματα: Φιλολογικά, Μαθηματικά και Γαλλική Γλώσσα.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass