«Υπηρετώντας την εκπαίδευση»

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2014 14:46 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:12

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α. Λάρισας η εκδήλωση με θέμα «Υπηρετώντας την εκπαίδευση σήμερα», που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών, για τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας, από τον Σύλλογο Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος» (Παράρτημα Λάρισας).

Εισηγητές, ήταν ο κ. Δημήτριος Νατσιός, δάσκαλος, θεολόγος και συγγραφέας, και η κ Ασημένια Καλογεράκη, σχολική σύμβουλος φιλολόγων και πολύτεκνη μητέρα.

Ο πρώτος εισηγητής, επιγράφοντας την ομιλία του με τη ρήση του Κωστή Παλαμά «Σχολείον ίσον δάσκαλος», αναφέρθηκε στο πρότυπο του δασκάλου και της αληθινής παιδείας, όπως παρουσιάζεται μέσα από τα έργα των Τριών Ιεραρχών, κάνοντας ειδική αναφορά και στα σύγχρονα σχολικά εγχειρίδια. Η κ Καλογεράκη, αναπτύσσοντας το θέμα «Αντιπρόταση στην απαξίωση του εκπαιδευτικού», προέβη σε συγκεκριμένες προτάσεις για την υπέρβαση της απαξίωσης που ενίοτε αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί εκ μέρους της πολιτείας, των μέσων μαζικής ενημέρωσης, των γονέων και των μαθητών.

Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, με συντονιστή τον κ. Δημήτριο Νταφούλη, δάσκαλο και θεολόγο, επίτιμο σχολικό σύμβουλο Α΄/θμιας Εκπαίδευσης.

Την όλη εκδήλωση έκλεισε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία του λόγου και της σιωπής, εμβαθύνοντας στη μεταξύ τους διαλεκτική σχέση. Ο σεβασμιότατος ενθάρρυνε με θερμά λόγια τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να επιτελούν με αφοσίωση το λειτούργημά τους, καθώς όπως τόνισε, το μέλλον του τόπου μας βρίσκεται στα δικά τους χέρια.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με τραγούδια η Χορωδία «Χαρούμενων Αγωνιστριών» Λάρισας, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε σε μορφή βιβλίου μία ανθολόγηση κειμένων σχετικών με το πρόσωπο του δασκάλου, που ετοιμάστηκε από μέλη του Συλλόγου ειδικά για την εκδήλωση αυτή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass