ΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΙΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ …ΕΦΟΔΙΑ ΖΩΗΣ

Πολίτες πέντε πόλεων, εν τη ενώσει… για τη γνώση

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2014 23:45 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:14

 

Της Λένας Κισσάβου

 

«Ποτέ δεν είναι αργά, για να μαθαίνεις…», είναι το σύνθημα των «Πολιτών Εν Γνώσει», κι αν η κατάκτηση της γνώσης, σε καιρούς δύσκολους, μπορεί να γίνει με μηδενικό ή ακόμη και με το μικρότερο δυνατό οικονομικό κόστος, τότε αυτό αποτελεί κίνητρο, να αναζητάς

να μαθαίνεις συνεχώς νέα πράγματα, εμπλουτίζοντας τη ζωή σου.

«Η ζωή είναι κατακτήσεις εμπειριών και γνώσεων και ποτέ δεν είναι αργά… », υποστηρίζουν οι ίδιοι, αλλά και εκατοντάδες πολίτες

πέντε πόλεων της χώρας μας (Βόλο, Ψαχνά Ευβοίας, Λαμία, Εδεσσα), μεταξύ αυτών και οι Λαρισαίοι, που ανταποκρίθηκαν στην πρότασή τους, να μαθαίνουν!

Όλα ξεκίνησαν το 2012, όταν μια ομάδα …ανήσυχων ανθρώπων, αποφάσισε να οργανωθεί για να προσφέρει στην κοινωνία μια σειρά δράσεων, που θα οδηγούσαν τον καθένα σε προσωπική αφύπνιση και σε νέους δρόμους γνώσης, σε διάφορα αντικείμενα.

Σεμινάρια, διαλέξεις, σχολές, εργαστήρια…κ.α. σε διάφορα θέματα, θεώρησαν ότι μπορούν να τα παρέχουν στην κοινωνία, χωρίς ο κάθε πολίτης να χρειάζεται να πληρώσει ακριβά για όλα αυτά.

«Σήμερα το δικαίωμα στη γνώση πληρώνεται ακριβά, ενώ η ενημέρωση σε ειδικά και όχι μόνο, αντικείμενα, είναι ελλιπής…» ,τονίζουν και μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό ατόμων σε κάθε τους πρόσκληση, για ενημέρωση και γνώση.

Πρόκειται για μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, και αναλυτικότερα για τους σκοπούς τους, μας είπαν μεταξύ άλλων: « Η εταιρεία έχει σκοπό την ανάδειξη των κοινωνικών θεμάτων και προβλημάτων και την διατύπωση προτάσεων αντιμετώπισης, την ανάπτυξη δράσεων για βελτίωση του εκπαιδευτικού-παιδαγωγικού έργου και την προσέγγιση των νέων τεχνολογιών. Ειδικότερα στους σκοπούς της εντάσσονται μεταξύ άλλων: Η οργάνωση και δράση προγραμμάτων με αντικείμενο την κατάρτιση και εκπαίδευση του πληθυσμού σε ζητήματα κοινωνικού, ψυχολογικού, παιδαγωγικού, νομικού ενδιαφέροντος. Η οργάνωση και διεξαγωγή εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών προγραμμάτων κατάρτισης και εξειδίκευσης, με αντικείμενο την κοινωνική πρόνοια, την ποιότητα ζωής, τις ευάλωτες ομάδες, την ενσωμάτωση και τον αποκλεισμό, τη συμβουλευτική, την εκπαίδευση και την ψυχολογία.

Η ανάπτυξη δράσεων για τη βελτίωση του επιπέδου ενημέρωσης για ζητήματα παιδαγωγικού και ψυχολογικού ενδιαφέροντος, με στόχο την πληρέστερη κατάρτιση σε παιδαγωγικά-εκπαιδευτικά-ψυχολογικά ζητήματα.

Η δραστηριοποίηση στον επιστημονικό και τεχνολογικό τομέα με τη διοργάνωση και διεξαγωγή σεμιναρίων, συνεδρίων, ημερίδων και διαλέξεων, με τη σύνταξη μελετών και ερευνών καθώς και με τη συνεργασία με άλλους ακαδημαϊκούς ή μη φορείς, για την πραγματοποίηση των παραπάνω, καθώς και επιστημονικών δημοσιεύσεων και εκδόσεων.

Η παροχή συμβουλευτικών και ψυχολογικών υπηρεσιών σε άτομα και ομάδες. Η προστασία και ανάδειξη του πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντος. Η εκπόνηση μελετών και η ανάληψη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών στην για την δημιουργία ευκαιριών τοπικής απασχόλησης σε ασθενέστερες ομάδες πληθυσμού, στις γυναίκες και τους νέους κ.α.».

Επιδιώκει την πραγμάτωση των εν λόγω σκοπών της, κυρίως μέσω σεμιναρίων, ημερίδων, συνεδρίων και συμποσίων, την ανάληψη και εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων, την εκπόνηση ή ανάθεση μελετών και ερευνών καθώς και προγραμμάτων, τη συνεργασία με εκπαιδευτικούς φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς και φυσικά πρόσωπα, στον Ελλαδικό, ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο, την επικοινωνία, συνεργασία και ανάπτυξη δράσεων με εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς, ιδρύματα και νομικά πρόσωπα και φυσικά πρόσωπα, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, τη διοργάνωση πολιτιστικών και κοινωνικών γεγονότων,τη διοργάνωση εκπαιδευτικών, ενημερωτικών, ψυχαγωγικών εκδρομών, για τη διαδραστική εκπαίδευση και ενημέρωση των συμμετεχόντων στα προγράμματα της εταιρείας.

την οργάνωση και λειτουργία υπηρεσιών συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε άτομα και ομάδες κ.α.».

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Να σημειωθεί ότι οι «Πολίτες Εν Γνώσει» υλοποιούν μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων μέσα από το θεσμό του «Ελεύθερου Πανεπιστήμιου» και όπως ανακοίνωσαν: « Για το Ακαδημαϊκό Ετος 2013-2014 θα υλοποιηθούν τα παρακάτω προγράμματα :"Γενική Προληπτική Ιατρική", Ιστορία και Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης", "Κοινωνιολογία και Μεθοδολογία των Κοινωνικών Ερευνών", "Οικογενειακή Ψυχολογία", "Παιδοψυχολογία και  "Στα Βήματα των Μεγάλων Ελλήνων Λογοτεχνών".

Εκτός του "Ελεύθερου Πανεπιστημίου" οι Πολίτες Εν Γνώσει υλοποιούν επίσης και τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα φέτος, για όλες τις ηλικίες:α) Πιστοποίηση Αγγλικής Γλώσσας για Ενήλικες (TOEIC) αναγνωρισμένο απο το ΑΣΕΠ, α) Πιστοποιημένες Α' Βοήθειες

β) Εργαστήρι Λογοτεχνικής και Δημιουργικής Έκφρασης παιδιών

γ) Σύγχρονη Θεατρική Σκηνή παιδιών, εφήβων και ενηλίκων

Στις φιλοδοξίες τους, όπως τονίζουν, είναι να αποτελέσουν , «ένα επιτυχημένο κοινωνικό παράδειγμα της δια βίου μάθησης και ένα νέο εκπαιδευτικό κεφάλαιο στην πνευματική ζωή της πατρίδας μας».

Τα μέλη που απαρτίζουν το τετραμελές συμβούλιό τους είναι οι κ.κ. Νίκος Τζούμας, Μιμή Τσιφωντίδου, Αργύρης Ζαφειρίδης και Ελενα Νταβλαμάνου. Συντονίστρια για τη Λάρισα, είναι η κ. Μαρία Τζούμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass