Νέες κινητοποιήσεις εξετάζουν οι εκπαιδευτικοί

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2014 22:58 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:48

 

Κινητοποιήσεις, με κύρια αιχμή την αποτροπή των απολύσεων εκπαιδευτικών, συζητούν μέχρι αυτή την ώρα  σε έκτακτη συνέλευσή τους μέλη της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, η οποία πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο του 6ου Γενικού Λυκείου Λάρισας.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος κατέθεσε τις προτάσεις για το πρόγραμμα δράσης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα, που εισηγήθηκε η ΟΛΜΕ και συγκεκριμένα:

 -Την Πέμπτη, 6/3/2014: Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρίωρη στάση εργασίας (11 – 2 μ.μ. και 2 – 5 μ.μ.) και πρόταση στις ΕΛΜΕ που θα οργανώσουν συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας να κηρύξουν συμπληρωματική τρίωρη στάση

-48ωρη απεργία στις 13 – 14/3/2014 και πενθήμερη απεργία το διάστημα 17/3 – 21/3

Τα  αιτήματά τους έχουν ως εξής: «Καμία απόλυση εκπαιδευτικού στις 22/3/14. Να επιστρέψουν οι τομείς και ειδικότητες της ΤΕΕ που καταργήθηκαν. Όχι στο κλείσιμο σχολείων. Κανείς μαθητής έξω από το σχολείο. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους».

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ για το θέμα των απολύσεων μονίμων εκπαιδευτικών, υποστήριξε υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι: « Στις 22 Μαρτίου 2014, που λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που δεν καλύπτονται μέχρι τώρα από τις προκηρύξεις των 1.400 θέσεων θα οδηγηθούν σε απόλυση. Θα είναι οι πρώτες απολύσεις μονίμων εκπαιδευτικών. Παράλληλα θα ανοίξει η πόρτα των απολύσεων στην οποία κινδυνεύουν να εισέλθουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί με τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις που προωθούνται για το 2014.

Ο προϋπολογισμός του 2014 προβλέπει νέες συγχωνεύσεις σχολείων.

Ο εξετασιοκεντρικός χαρακτήρας του νέου λυκείου (τράπεζα θεμάτων και εξετάσεις πανελλαδικού τύπου σε όλες τις τάξεις και σε όλα τα μαθήματα) θα αυξήσει τη μαθητική διαρροή, ωθώντας τους μαθητές στη πρόωρη μεταγυμνασιακή κατάρτιση και θα μειώσει τελικά τις θέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών στο λύκειο.

Η αξιολόγηση που θέσπισε η κυβέρνηση έχει στόχο την κατηγοριοποίηση και το κλείσιμο σχολείων και την μισθολογική καθήλωση, αλλά και τη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.

Οι εξελίξεις αυτές επιβάλλουν την οργάνωση μεγάλων συντονισμένων αγώνων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής»

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass