Επισκέψεις μαθητών στο πλαίσιο της «Open week ΤΕΙ Θεσσαλίας 2014”

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2014 21:42 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:50

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση υποδοχής, ενημέρωσης και ξενάγησης μαθητών Λυκείων «Open week ΤΕΙ Θεσσαλίας 2014”  που διοργανώθηκε από 24 έως 28 Φεβρουαρίου στο ΤΕΙ Θεσσαλίας. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Γραφείο Διασύνδεσης (ΓΔ) της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του Ιδρύματος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων επαγγελματικού προσανατολισμού που διεξάγει κάθε χρόνο.

Όπως σημειώνεται από το ΤΕΙ Θεσσαλίας «μέσα από την εκδήλωση δόθηκε η δυνατότητα σε συνολικά 6 σχολεία της Θεσσαλίας και στους περίπου 330 μαθητές τους να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ στη Λάρισα και την Καρδίτσα, να δουν τις υποδομές και να ενημερωθούν για τις σπουδές.

Τη Λάρισα επισκέφθηκαν το Γυμνάσιο Οιχαλίας, το 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, το ΕΠΑΛ Βελεστίνου, το 7ο Γυμνάσιο Λάρισας συνοδεία των καθηγητών τους.  Επιπλέον την εκδήλωση παρακολούθησε από το ΚΕΣΥΠ Λάρισας η κ. Βλαχοδήμου.

Αναλυτικότερα, το Γυμνάσιο Οιχαλίας αρχικά ξεναγήθηκε στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ από τον καθηγητή εφαρμογών κ. Χαϊκάλη Κων/νο. Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στους εργαστηριακούς χώρους του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ από τον πρόεδρο του τμήματος κ. Ανδρίτσο Ιωάννη και τον καθηγητή εφαρμογών κ. Μοσχάκη Μάριο. Ακολούθησε η ξενάγηση στα εργαστήρια του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο του Τμήματος κ. Κεχαγιά Ιωάννη και καθηγητές του Τμήματος Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη και ξενάγηση στο Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων από τον καθηγητή κ. Νούλα Αργύριο.

Το 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων αρχικά ενημερώθηκε για τις σπουδές στο ΤΕΙ από σύμβουλο του ΓΔ. Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, όπου ενημερώθηκε από τον κ. Θεοδoσίου, και στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής όπου η κα. Γουγουλάκη ξενάγησε και ενημέρωσε τους μαθητές.

 

Αντίστοιχα το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου ενημερώθηκε γενικά για τις σπουδές στο ΤΕΙ από σύμβουλο του ΓΔ. Στη συνέχεια ενημερώθηκε για τις σπουδές και ξεναγήθηκε στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ από τον καθηγητή εφαρμογών κ. Βλάχο Βασίλειο. Εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να συνομιλήσουν με δυο φοιτητές του Τμήματος, οι οποίοι τους μετέφεραν την εμπειρία του να σπουδάζει κανείς στη Λάρισα, το ΤΕΙ και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής. Ακολούθησε επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη, όπου με τη βοήθεια της κα. Ντρογκούλη Ελένη οι μαθητές είδαν πως λειτουργεί η βιβλιοθήκη και με ποιους τρόπους εξυπηρετεί τους φοιτητές. Κατόπιν επισκέφθηκαν το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και ενημερώθηκαν σχετικά από τον επίκουρο καθηγητή κ. Θεοδοσίου. Η ξενάγησή τους ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής όπου ενημερώθηκαν και ξεναγήθηκαν από τις καθηγήτριες εφαρμογών κ. Γουγουλάκη Μαρία και Τσούτσα Παρασκευή.

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Βελεστίνου, κατά την επίσκεψή τους στο Ίδρυμα συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Καθηγητή Παναγιώτη Γούλα, ο οποίος τους έκανε μια σύντομη ενημέρωση για το ΤΕΙ και τις υπηρεσίες του. Στη συνέχεια παρακολούθησαν την ενημέρωση για τις σπουδές στο ΤΕΙ που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της ΔΔΕ από σύμβουλο του ΓΔ. Κατόπιν επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη, όπου ενημερώθηκαν και ξεναγήθηκαν από την προϊσταμένη βιβλιοθήκης κ. Σιώκη Καλλιόπη. Ακολούθως επισκέφθηκαν το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων. Εκεί ο επίκουρος καθηγητής κ. Παπαδόπουλος Σεραφείμ ξενάγησε τους μαθητές στα εργαστήρια της κατεύθυνσης ζωϊκής παραγωγής, τους παρουσίασε το πρόγραμμα σπουδών και τους ξενάγησε στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις του αγροκτήματος. Στη συνέχεια ο κ. Κωστούλης Βασίλειος ξενάγησε τους μαθητές στα εργαστήρια της κατεύθυνσης φυτικής παραγωγής και στα θερμοκήπια του Τμήματος.

Η επίσκεψη του 7ου Γυμνασίου Λάρισας ξεκίνησε με γενική ενημέρωση για τις σπουδές στο ΤΕΙ από σύμβουλο του ΓΔ. Ακολούθησε η επίσκεψη και ξενάγηση στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ από τον καθηγητή εφαρμογών κ. Κόκκορα Φώτη. Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, στις εγκαταστάσεις της κατεύθυνσης τουριστικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων φιλοξενίας, όπου ενημερώθηκαν από τον αναπληρωτή Πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας καθηγητή κ. Ευστάθιο Βελισσαρίου για τις σπουδές στο Τμήμα και τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρονται στους αποφοίτους. Η επίσκεψη του σχολείου ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στους εργαστηριακούς χώρους του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ και την ενημέρωση από τον πρόεδρο του τμήματος κ. Ανδρίτσο Ιωάννη και  τον καθηγητή εφαρμογών κ. Μοσχάκη Μάριο.

Παράλληλα στην Καρδίτσα όλες οι τάξεις του 1ου ΕΠΑΛ της πόλης επισκέφθηκαν τα Τμήματα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου (από Δευτέρα 24/02/14 έως Πέμπτη 27/02/14) και Τεχνολογίας Τροφίμων (κατά τις ημέρες Τρίτη και Τετάρτη 25 και 26/02/14). Οι πρόεδροι των τμημάτων κ. Σκαρβέλης και κ. Μανούρας καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό ξενάγησαν και ενημέρωσαν τους μαθητές στις εγκαταστάσεις των εργαστηρίων των τμημάτων".

Προσεχώς το ΤΕΙ Θεσσαλίας και η ΔΑΣΤΑ θα συμμετέχουν με περίπτερο στην 16η διεθνή έκθεση Εκπαίδευση και Εργασία που διεξάγεται από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου 2014 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Νέο Φάληρο. 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass