ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τραυματισμοί και προσαγωγές Λαρισαίων καθηγητών

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2014 1:59 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:51
Η Λαρισαία καθηγήτρια και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Εκπαιδευτικών Λάρισας Δήμητρα Κόκοβα, είναι μεταξύ των εκπαιδευτικών που τραυματίστηκαν χθες, ενώ άλλοι 6 Λαρισαίοι καθηγητές προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ της ΕΛ.ΑΣ., μετά τα επεισόδια που έγιναν έξω από τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών.
Οι Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώθηκε χθες στην Αθήνα, ενάντια στις απολύσεις καθηγητών, μετά και την απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη που αφορά στις μετατάξεις καθηγητών της Τεχνικής Εκπαίδευσης που το περασμένο καλοκαίρι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ το 8μηνο εκπνέει στις 22 Μαρτίου.
Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν νωρίς χθες το πρωί έξω από το υπουργείο Διοικ. Μεταρρύθμισης εξέλιξη που προκάλεσε την αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ. με αποτέλεσμα διμοιρίες των ΜΑΤ να απωθήσουν βίαια τους καθηγητές και να τραυματιστεί η κ. Κόκοβα. Η κ. Κόκοβα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» για να τις παρασχεθούν πρώτες βοήθειες και να λάβει εξιτήριο χθες το μεσημέρι.
Με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας Δημήτρης Παπαδόπουλος που συμμετείχε στην κινητοποίηση, δήλωσε στην «Ε» πως «καταγγέλλουμε τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης Σαμαρά που στην αποφασιστική διαμαρτυρία των υπό απόλυση καθηγητών απάντησε για μια ακόμη φορά με ΜΑΤ, βία, χημικά, προσαγωγές και συλλήψεις.
Είναι φανερό πως αυτή η κυβέρνηση των υποτακτικών της Τρόικας έχει σαν στόχο να διαλύσει κάθε ίχνος δικαιώματος των εργαζομένων σε αυτή τη χώρα. Είναι όμως βαθιά γελασμένη αν πιστεύει ότι η βία θα ανακόψει την οργή του εργαζόμενου λαού.
Δεν μας σταματούν οι ορδές των ΜΑΤ, ούτε οι απειλές των παρατρεχάμενών τους. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι τον αγώνα μας με μοναδικό και κύριο στόχο, την αποτροπή της απόλυσης οποιουδήποτε εκπαιδευτικού και την επιστροφή στα σχολεία των καθηγητών σε διαθεσιμότητα, αλλά και των μαθητών που εκδιώχθηκαν σε ιδιωτικά ΙΕΚ.
Οι επόμενες κινήσεις μας θα είναι πιο δυναμικές και οι εκπλήξεις για την κυβέρνηση, που τελειώνουν οι μέρες της, ακόμη μεγαλύτερες. Καλούμε σε κοινό βηματισμό ανατροπής, των αντιλαϊκών πολιτικών και όλων όσοι τις εφαρμόζουν» καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.
ΣΥΡΙΖΑ
Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων σημειώνει πως «καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άγρια επίθεση που δέχθηκαν στην Αθήνα οι εκπαιδευτικοί, οι σχολικοί φύλακες και οι καθαρίστριες στον αγώνα για το δικαίωμά τους στην εργασία.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έδειξε άλλη μια φορά με τον πιο άγριο και ανάλγητο τρόπο, πώς εννοεί τη δημοκρατία και το δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικούν και να διαδηλώνουν για τα κατοχυρωμένα δικαιώματά τους. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου απάντησε σε όλα αυτά με προσαγωγές, κακοποιήσεις, στέλνοντας στο νοσοκομείο συναδέλφους εκπαιδευτικούς. Η βία και η τρομοκρατία αποτελούν το κύκνειο άσμα της καταρρέουσας κυβέρνησης».
ΗΡ. ΔΙΩΤΗ
Η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια περιφερειάρχης Θεσσαλίας Ηρώ Διώτη σε δήλωσή της σημειώνει πως «καταγγέλλουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής που δέχτηκαν το πρωί εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες σε διαθεσιμότητα έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Η βίαιη απώθηση από τα ΜΑΤ είχε, μεταξύ άλλων, ως συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό μίας Λαρισαίας καθηγήτριας, η οποία μάλιστα καίτοι χτυπημένη, προσήχθη στη ΓΑΔΑ, μαζί με άλλα 16 άτομα, 14 εκπαιδευτικούς, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκης, και 2 σχολικούς φύλακες, απ’ όπου αφέθηκαν ελεύθερη λίγη ώρα αργότερα.
Απ’ όλα τα παραπάνω, ένα είναι το συμπέρασμα: η χρεωκοπημένη κυβέρνηση απέδειξε ξανά ότι τρέμει μπροστά στην κοινωνία όταν αυτή συσπειρώνεται και ζητά πίσω τη ζωή της. Απαντά με τρομοκρατία, αυταρχισμό και καταπάτηση ακόμη και αυτού του ίδιου του δημοκρατικού και συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος του συνέρχεσθαι!
Διαμηνύουμε τόσο στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου όσο και στην κυβέρνηση συνολικά ότι οι εργαζόμενοι δεν απειλούνται και δεν τρομοκρατούνται. Να είναι σίγουροι ότι οι απόπειρες εκβιασμού και “διά του παραδείγματος” τρομοκράτησης των υπολοίπων εργαζομένων και της κοινωνίας, θα φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα: την ακόμη μεγαλύτερη ενδυνάμωση των κοινωνικών αγώνων, μέχρι την τελική νίκη!».
ΑΔΕΔΥ
Το Ν. Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους. Καταφεύγει στον αυταρχισμό και την καταστολή, προκειμένου να επιβάλλει την πολιτική διάλυσης του Δημόσιου Τομέα και της συρρίκνωσης των Κοινωνικών Αγαθών.
Δηλώνουμε ότι οι αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και ο αυταρχισμός δεν θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων.
Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον των εργαζομένων και να σεβαστεί τα δημοκρατικά μας δικαιώματα του συνέρχεσθαι και της έκφρασης της αντίθεσής μας στις πολιτικές της. Εμείς θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση τους αγώνες για την ανατροπή αυτών των πολιτικών» καταλήγει η ΑΔΕΔΥ.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass