Μαθητές σε εκστρατεία για το διαδίκτυο

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2014 15:01 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:54

Για τέταρτη συνεχή χρονιά το 5ο Λύκειο Λάρισας, ανταποκρίθηκε να δράσει ως πρεσβευτής της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2014, στην εκστρατεία του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου με σύνθημα, «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο».

Μαθητές, της ομάδας Αγωγής Υγείας δημιούργησαν εκπαιδευτικό βίντεο-μουσικό δρώμενο, με τίτλο «Μια φορά και ένα …διαδίκτυο», το οποίο πληρούσε προϋποθέσεις πρωτοτύπου από πλευράς σεναρίου, στίχων και μουσικής, αξιοποίησε τις υποθέσεις των κλασικών παραμυθιών, «Χάνσελ και Γκρέτελ», «Χιονάτη» και «Ωραία Κοιμωμένη», για να θίξει τα ζητήματα του εθισμού στο διαδίκτυο, της πλημμελούς επιτήρησης των γονέων ή της υπερβολικής προστασίας και δαιμονοποίησης, του διαδικτυακού εκφοβισμού, της ευθύνης των προσωπικών δεδομένων, της κριτικής σκέψης στο απροσδόκητο, στο άγνωστο και το αναπάντεχο  και της σωστής ενημέρωσης και βοήθειας από το ίδιο το διαδίκτυο.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο: «Θυματοποίηση στο σχολείο και το διαδίκτυο: Εγώ γίνομαι ο άλλος και ο διαφορετικός», με το συντονισμό της καθηγήτριας Πληροφορικής Αρχοντίας Γιαννακάκη.

Στους ρόλους συνεργάστηκαν: Πηνελόπη Αβδελίδη, Κατερίνα Γερογιάννη, Εβίτα Ευσταθίου, Δημήτρης Ζάγιεντ, Ειρήνη Θεοδωρίδου, Νίκος Ντέρτσος, Μιχάλης Τζιαστούδης, από τη Γ’ τάξη και  Γιώργος Μούργκας, Θάνος Τσιμαράκης, από τη Β’ τάξη. Τους στίχους έγραψε η Εβίτα Ευσταθίου, τη μουσική η Ειρήνη Θεοδωρίδου, ενώ την τεχνική επεξεργασία έκανε ο Τηλέμαχος Κωστούλης.

Η δημιουργία αναδείχτηκε στην κεντρική συνεδριακή εκδήλωση για την ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που συνδιοργάνωσε η δράση Saferinternet.gr με το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Δημόκριτου, ενώ αναρτήθηκε και σε ειδική σελίδα του «Saferinternet». Στις εργασίες του συνεδρίου, εκπροσώπησαν το σχολείο οι μαθητές, Νικόλαος Ντέρτσος και Βικτώρια Σιμοπούλου.

Το συνέδριο παρακολούθησαν και μέλη της ομάδας του αντίστοιχου προγράμματος του 4ου  Λυκείου Λάρισας με συντονίστρια την Κοινωνιολόγο  Αναστασία  Παπαδημητρίου, στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο προγραμμάτων. Οι ομάδες των δύο σχολείων, συμμετείχαν σε  κοινές εκπαιδευτικές δράσεις.

Ενημερώθηκαν από τον  υπεύθυνο της Γραμμής Υποστηρίζω και  επιστημονικό συνεργάτη της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιο Κορμά για τα τελευταία στατιστικά καταγγελιών και συμβουλών της Γραμμής, ενώ ενημέρωσαν για καλές πρακτικές πρόληψης κινδύνων στο διαδίκτυο κι αντιμετώπισης στο σχολείο. Επισκέφτηκαν επίσης την ΕΨΥΠΕ. Από το 4ο Λύκειο πήραν μέρος οι μαθητές Χρήστος Γκέμας, Χριστίνα Λαγού, Στρατής Λαμπρούλης Κατερίνα Κουτμάνη, Κατερίνα Ρώιμπα, Αφροδίτη Σαρμαντά, Ελένη Σταυρομήτρου, Σωτήρης Τσιρέλης.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass