ΤΕΙ Θεσσαλίας …κλειστόν!

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2014 17:19 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:02

Της Λένας Κισσάβου

«Λουκέτο» θα μπει στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, για δύο μέρες, την Τετάρτη 12  και την Πέμπτη 13 Μαρτίου, μετά από ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε, στη συνέλευση του Ιδρύματος.

Η διήμερη αναστολή από κάθε εκπαιδευτική διαδικασία, θα πραγματοποιηθεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σημαντικές ελλείψεις έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, που έχουν ως αποτέλεσμα να μην λειτουργούν τμήματα του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Παναγιώτη Γούλα, πολλά τμήματα του ιδρύματος βρίσκονται στο «απόλυτο μηδέν», όσο αφορά στη λειτουργία τους, ενώ άλλα υπολειτουργούν, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για τους φοιτητές, αλλά και για τις οικογένειές τους, που σε δύσκολους καιρούς επιβαρύνονται οικονομικά με τις σπουδές των παιδιών τους, χωρίς όμως αντίκρισμα.

Τις ίδιες μέρες διήμερη αναστολή εκπαιδευτικής λειτουργίας πραγματοποιείται παράλληλα και σε όλα τα ΤΕΙ της χώρας, μια απόφαση που λήφθηκε και από τη σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ, απαιτώντας από το υπουργείο Παιδείας την κάλυψη των θέσεων σε έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σύμφωνα με τον κ. Γούλα, η απόφαση της διήμερης αναστολής λειτουργίας, θα ανατραπεί και μόνο αν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ο Υπουργός Παιδείας κ. Κων. Αρβανιτόπουλος , υπογράψει τις προσλήψεις έκτακτων εκπαιδευτικών, ενώ συνάντηση μαζί του θα έχουν οι πρόεδροι των ΤΕΙ της χώρας και οι πρόεδροι των Συμβουλίων διοίκησής τους, την Πέμπτη 13 Μαρτίου (μετά από πρόσκλησή του), με σκοπό να συζητήσουν θέματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 «Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, τότε στην νέα σύνοδο των προέδρων την ερχόμενη Παρασκευή, δεν πρέπει να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο των παραιτήσεών μας», υποστήριξε ο κ. Γούλας.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΕΔΡΩΝ

Για παραιτήσεις τους, κάνουν λόγο οι πρόεδροι των ΤΕΙ της χώρας, σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το θέμα και ειδικότερα σε απόφαση που πάρθηκε σε έκτακτη σύνοδό τους, αναφέρουν τα εξής: «Η Σύνοδος των Προέδρων αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας των Ιδρυμάτων για τη Τετάρτη και Πέμπτη 12 και 13 Μαρτίου, λόγω της ολιγωρίας του Υπουργείου Παιδείας και των συναρμόδιων Υπουργείων σχετικά με τη πρόσληψη του αναγκαίου έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού για το Ακαδημαϊκό έτος 2013-14.

Η Σύνοδος θα επανέλθει τη Παρασκευή 14 Μαρτίου με θέμα την παραίτηση των Προέδρων των Ιδρυμάτων, αν το θέμα δεν έχει μέχρι τότε επιλυθεί.

Τα Ιδρύματα οδηγήθηκαν στη παραπάνω απόφαση διότι αδυνατούν να υλοποιήσουν την εκπαιδευτική διαδικασία χωρίς Έκτακτο Εκπαιδευτικό Προσωπικό. Μεγάλος αριθμός Μόνιμου Εκπαιδευτικού Προσωπικού έχει αποχωρήσει χωρίς νέες προσλήψεις τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια τη δραματική μείωση του ήδη ελλειμματικού δυναμικού τους».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass