Αγώνα δρόμου για να μην απελαθεί κάνει ο Αλβανός μαθητής του 6ου ΕΠΑΛ

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2014 22:01 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:02

 

Αγώνα δρόμου να εξασφαλίσει την παραμονή του στη χώρα μας και να συνεχίσει τη φοίτησή του, στη Β΄ τάξη, του Ηλεκτρονικού Τομέα, του 6ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας, κάνει ο 24χρονος μαθητής Αλεξάντερ Αχμετάι, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα συνελήφθη, σε έλεγχο Αστυνομικών, για παράνομη διαμονή στη χώρα μας, καθώς δεν κατείχε τα απαραίτητα έγγραφα.

Όπως υποστήριξε στην «Ε» η διευθύντρια του σχολείου κ. Κατερίνα Ζέϊκου, ο μαθητής θα παρουσιαστεί με δικηγόρο την Τρίτη 11 Μαρετίου  το πρωί, στην Αστυνομική διεύθυνση Λάρισας, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνει στη χώρα και να συνεχίσει τη φοίτησή του στο σχολείο.

Η κ. Ζέϊκου εξήγησε ότι η μετεγγραφή του μαθητή στο 6ο  Εσπερινό ΕΠΑΛ, έγινε τη φετινή σχολική χρονιά (2013 2014) , κατέχοντας ελληνικό τίτλο σπουδών από το 3ο Εσπερινό Λύκειο Λάρισας, αλλά και από το Εσπερινό Γυμνάσιο αντίστοιχα.

Χθες ο Αλεξάντερ Αχμετάι, συναντήθηκε στα γραφεία της ΕΛΜΕ Λάρισας με τον πρόεδρο κ. Δημ Παπαδόπουλο, όπου συζήτησαν το θέμα και σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ, ζητά «Από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και τους Δικαστικούς Λειτουργούς, να επιδείξουν ευαισθησία για το μαθητή, δεδομένου ότι απομένουν μόνο τρισήμισι (3,5) μήνες σχολικού έτους για να μπορέσει να τελειώσει τη φοίτησή του και να μην χάσει τη σχολική του χρονιά».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλεξάντερ Αχμετάι, έχει ξανασυλληφθεί και απελαθεί στο παρελθόν για τον ίδιο λόγο, επιστρέφοντας όμως και πάλι στη χώρας μας και συγκεκριμένα στη Λάρισα, για να συνεχίσει τη φοίτησή του, χωρίς όμως να έχει εξασφαλίσει τη νόμιμη παραμονή του.

Μέχρι στιγμής πάντως , δεν δόθηκε καμία επίσημη ανακοίνωση, που να ανατρέπει την αρχική απόφαση απέλασής του.

 Λ.Κ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass