Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για την απέλαση του μαθητή

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2014 21:42 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:05

Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας με ανακοίνωσή του «στηρίζει τις αγωνιώδεις προσπάθειες και το αίτημα του μαθητή του 6ου ΕΠΑΛ της Λάρισας Αλεξάντερ Αχμετάι να εξασφαλίσει την παραμονή του στη χώρα μας και ζητά να μην απελαθεί. Η αστυνομία και η δικαστική εξουσία πρέπει να κάνουν δεκτή την έκκληση των καθηγητών του, προκειμένου αυτός να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την φοίτησή του στο σχολείο της πόλης μας.

Ταυτοχρόνως δε επισημαίνουμε ότι σήμερα, στην εποχή των μνημονίων και των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά των μεταναστών καθώς και οι οικογένειές τους είναι ακόμη μεγαλύτερα και δεν αντιμετωπίζονται με αστυνομικά μέτρα.

Ο Αλεξάντερ Αχμετάι, ένα νέο παιδί, ήρθε στην χώρα μας με προσδοκίες για μια καλύτερη ζωή, δουλεύει για να επιβιώσει και προσπάθησε να μορφωθεί. Αυτό είναι το «έγκλημά» του. Η κρίση δεν μπορεί να γίνει πρόσχημα μη επίλυσης του ζητήματος όλων αυτών των ανθρώπων, καθώς είναι χρέος της Πολιτείας να τους βοηθήσει.

Εμείς, τέτοιου είδους Πολιτεία, μη ανεκτική και εκδικητική, δεν τη δεχόμαστε. Εμείς θέλουμε μια άλλη κοινωνία, που θα δίνει στους ανθρώπους ανεξάρτητα από χρώμα, θρησκεία και καταγωγή, άλλη διέξοδο από την απομόνωση και την περιθωριοποίηση» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass