Βραβεύσεις μαθητών δημοτικών σχολείων Λάρισας

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2014 22:09 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:16

Μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό «Το νερό δώρο της φύσης πηγή ζωής και πολιτισμού» βράβευσαν την Τρίτη 18 Μαρτίου,  η ΔΕΥΑΛ και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

 Η εκδήλωση, που έγινε χθες στο αμφιθέατρο της ΔΕΥΑΛ, άνοιξε με χαιρετισμό που απηύθυναν, ο διευθυντής της ΔΕΥΑΛ Απόστολος Μπαλογιάννης, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Βασίλειος Σακελλαρίου, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Κων. Καλαμπαλίκης και ο δήμαρχος Λαρισαίων Κων. Τζανακούλης ο οποίος και αναφέρθηκε στο έργο της δημοτικής επιχείρησης.

Η υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Κωνσταντίνα Χατζημίχου τόνισε πως «η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, αποτελεί παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για το πολυτιμότερο συστατικό της ζωής που τείνει πλέον να μετατραπεί σε είδος πολυτελείας, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής αλλά και της αλόγιστης χρήσης του από τον άνθρωπο.

Με το σύνθημα «μην σπαταλάς το νερό σήμερα, για να μην το στερηθείς αύριο», το 1992 ο ΟΗΕ καθιέρωσε την 22α Μαρτίου ως ημέρα υπενθύμισης της σημασίας του νερού για το μέλλον της ανθρώπινης ύπαρξης, αλλά και ως ημέρα κοινωνικού προβληματισμού.

Συμμετέχοντας στην προσπάθεια αυτή, ως Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Λάρισας, επιχειρήσαμε με τους μικρούς μας μαθητές να ευαισθητοποιήσουμε τα σχολεία αφενός μέσω προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχετικά με το νερό και αφετέρου ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό που μας προτάθηκε από τη ΔΕΥΑ Λάρισας.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες των Δ', Ε' και Στ' τάξεων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Λαρισαίων και πραγματοποιήθηκε στο σχολείο, στα πλαίσια του γλωσσικού μαθήματος».

Ο παιδαγωγικός σκοπός του διαγωνισμού ήταν τα παιδιά, να γνωρίσουν το περιβάλλον και να ευαισθητοποιηθούν όσο αφορά στην προστασία του, να περάσουν από τη γνώση, στην προσωπική έκφραση αποτυπώνοντας γραπτά τα συναισθήματα και τις επιθυμίες τους, να αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και ευθύνη το ζήτημα της εξοικονόμησης νερού ώστε να μην έχουμε έλλειψη υδάτινων αποθεμάτων, να γίνουν ενεργοί πολίτες, μελλοντικά υπεύθυνοι καταναλωτές.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Στον διαγωνισμό, που συνδιοργάνωσαν οι δυο φορείς, συμμετείχαν 1.851 μαθητές από 31 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία του Δήμου Λαρισαίων. Η επιτροπή επέλεξε με πρώτιστο κριτήριο το περιεχόμενο των έργων, τις ωραίες ιδέες και προτάσεις των μαθητών και το κατά πόσο ανταποκρίθηκαν στο ζητούμενο του θέματος, εξετάζοντας τους επικοινωνιακούς στόχους του συγκεκριμένου κειμενικού είδους καθώς και το ύφος και το είδος λόγου που χρησιμοποίησαν, και δευτερευόντως σύμφωνα με τη γραμματική του κειμένου, με την επιλογή των κατάλληλων γλωσσικών στοιχείων και γραμματικών δομών.

Ετσι λοιπόν το 1°- 2°- 3° βραβείο έλαβαν οι μαθητές: Τσίντση Ελενα τάξη Στ' Δ.Σ. Τερφιθέας, Παπακωνσταντίνου Ευαγγελία τάξη Ε' Δ. Σχ. Φαλάνης, Χατζόπουλος Λάμπρος τάξη Δ' 19° Δ. Σχ. Λάρισας (Τα παιδιά έλαβαν από 1 ποδήλατο και δωροεπιταγή 100 ευρώ για βιβλία ενώ τα σχολεία τους θα πάρουν δωροεπιταγή 500 ευρώ για ηλεκτρονικό υλικό της επιλογής τους).

 

Το 4°, 5° και 6° βραβείο έλαβαν οι μαθητές: Βαΐούλη Μαρία τάξη Στ' Εκπαιδευτήρια Μ. Ράπτου, Μπαρσάκης Ηλίας τάξη Δ' 33° Δ. Σχ. Λάρισας και, Έλενα Τζώτζου Ειδικό Δ. Σχ. Γιάννουλης (τα παιδιά έλαβαν δωροεπιταγή 100 ευρώ για βιβλία).

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Ακολούθησε ανάγνωση εκθέσεων και σχετικές παρουσιάσεις από τις αντιπροσωπείες των βραβευθέντων σχολείων: Δ.Σ. Τερψιθέας, Δ. Σ. Φαλάνης, 19° Δ.Σ. Λάρισας, Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου, 33° Δ.Σ. Λάρισας, Ειδικό Δ.Σ. Γιάννουλης.

Το 1°, 2°, 3° βραβείο εκθέσεων έλαβαν οι μαθητές: Τσίντση Ελενα τάξη Στ' Δ. Σ. Τερφιθέας, Παπακωνσταντίνου Ευαγγελία τάξη Ε' Δ. Σχ. Φαλάνης, Χατζόπουλος Λάμπρος τάξη Δ' 19° Δ. Σχ. Λάρισας.

Το 4°, 5°, 6° βραβείο εκθέσεων έλαβαν οι μαθητές: Βαϊούλη Μαρία τάξη Στ' Εκπαιδευτήρια Μ. Ράπτου, Μπαρσάκης Ηλίας τάξη Δ' 33° Δ. Σχ. Λάρισας, Έλενα Τζώτζου Ειδικό Δ. Σχ. Γιάννουλης.

Σημειώνεται πως η ζωγραφιά της μαθήτριας Χρύσας Καλτσόγιαννου του 29ου Δ. Σ. Λάρισας έγινε εξώφυλλο της έκθεσή της και επιβραβεύθηκε με δωροεπιταγή για βιβλία. Την όλη εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας υπό τη διεύθυνση της μουσικού Ράνιας Τσοχατζή.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass