«Τα κενά σε σχολεία παραμένουν…»

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2015 14:42

 

Σε ανακοίνωσή της η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών, αναφέρει μεταξύ άλλων για την κατάσταση στην εκπαίδευση σήμερα: «Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν αλλά η σκληρή πραγματικότητα παραμένει! Τα κενά αγγίζουν τον αριθμό των 25.000, η πρόσληψη των αναπληρωτών δεν έχει ακόμη ξεκινήσει εξαιτίας των αστοχιών του Υπουργείου, οι διορισμοί μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού αποτελούν απατηλό όνειρο λόγω της υπογραφής του μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επιπλέον επικρέμεται η εντεταλμένη από τον ΟΟΣΑ αξιολόγηση του υπό διάλυση δημόσιου σχολείου.

Αναδεικνύοντας λοιπόν τα προβλήματα των εκπαιδευτικών και του σχολείου, απαιτούμε κινήσεις χρήσιμες και αποτελεσματικές.

Οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και το δικαίωμα της νέας γενιάς στη μόρφωση, στην πραγματικά δωρεάν δημόσια εκπαίδευση, επιβάλλουν αλλαγή της εκπαιδευτικής πολιτικής, στην κατεύθυνση της στήριξης και ενίσχυσης της δημόσιας εκπαίδευσης, της αναβάθμισης του περιεχομένου των σπουδών, της χρηματοδότησης, της ολόπλευρης στήριξης του εκπαιδευτικού και της αντιμετώπισης της μαθητικής διαρροής.

Η πρότασή μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης, την ελαχιστοποίηση των ταξικών φραγμών, την εφαρμογή αντισταθμιστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τα παιδιά αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Αγωνιζόμαστε για τη λειτουργία ενός αξιόπιστου συστήματος Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, καθώς και ενός δημόσιου μεταλυκειακού συστήματος επαγγελματικής κατάρτισης. Όλες οι δομές επαγγελματικής εκπαίδευσης διεκδικούμε να υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας.

Καλούμαστε όλοι, σε μια εποχή που δε δικαιολογούνται πολιτικές απερισκεψίες και πειραματισμοί, σε μια εποχή που απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να κατανοήσουν την αναγκαιότητα της συλλογικής-κινηματικής δράσης, ώστε ενωτικά και οργανωμένα να απαιτήσουμε σταθερή καιμόνιμη εργασία για όλους, άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία, διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών λειτουργών με εργασιακή προστασία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass