ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ 33ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Νέο σχολικό κτίριο στον... πάγο

Δημοσίευση: 12 Απρ 2014 3:32 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:54
Απάντηση στο ερώτημα για το πότε θα λειτουργήσει το νέο διδακτήριο του 33ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, στη Νέα Σμύρνη, ζητούν οι γονείς των μαθητών, που διαπιστώνουν ότι το κτίριο που προορίζεται να στεγαστεί το σχολείο, ενώ έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί από τον περασμένο Ιανουάριο, παραμένει ερμητικά κλειστό ακόμη για τους μαθητές, αλλά παράλληλα δεν υπάρχει και ενημέρωση για το πότε θα λειτουργήσει.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 33ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας κ. Μαβίδη «Έχουν δαπανηθεί επτά εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του νέου σχολείου, το οποίο ξεκίνησε να δημιουργείται το 2012 και παραδόθηκε φέτος τον Ιανουάριο. Μέχρι σήμερα ενώ θα έπρεπε να προχωρήσουν και οι διαδικασίες προμήθειας του εξοπλισμού του (θρανία, καρέκλες, γραφεία κ.ά.), κανείς αρμόδιος δεν γνωρίζει τίποτα γι’ αυτό. Απευθυνθήκαμε στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, η οποία παρόλο που έχει αποστείλει σχετικό αίτημα στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), για να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες προμήθειας εξοπλισμού του σχολικού κτιρίου, από πέρυσι τον Απρίλιο, παρ’ όλα αυτά μέχρι σήμερα δεν έχει καμία ενημέρωση από τον Οργανισμό, για την πορεία του θέματος. Επίσης άγνοια δηλώνει και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας».
Να σημειωθεί ότι η κατασκευή του νέου σχολείου ήταν χρόνιο αίτημα των κατοίκων της συνοικίας της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, καθώς μαζί με το 11ο Δημοτικό Σχολείο με το οποίο συστεγάζεται, είναι τα μόνα που λειτουργούν διπλοβάρδια, σε όλη την περιφέρεια Θεσσαλίας, λόγω της έλλειψης χώρων.
Αναλυτικότερα σε επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 33ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, αναφέρει: «Καταγγέλλουμε την ανικανότητα και αναλγησία του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και όλων των εμπλεκόμενων φορέων και οργανισμών, καθώς, ενώ το κτίριο του 33ου Δημοτικού Σχολείου έχει ήδη αποπερατωθεί, δεν μπορεί να γίνει η μεταφορά του Σχολείου στο νέο διδακτήριο, ώστε να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα της διπλής βάρδιας.
Η αδυναμία αυτή προκύπτει από την παντελή ανικανότητα του Υπουργείου Παιδείας να προμηθεύσει έγκαιρα τον απαιτούμενο, κατ' ελάχιστο, εξοπλισμό, δηλαδή τα θρανία και τα καθίσματα των μαθητών, ώστε να λειτουργήσει το νέο διδακτήριο.
Αφού, μετά από σχεδόν οκταετή αγώνα, ανεγέρθηκε το νέο διδακτήριο, εγκαίρως φρονώντας, μέσω της Πρωτοβάθμιας Δ/νσης Εκπαίδευσης, υποβλήθηκε αίτημα, με αριθμό πρωτ. 3916/22-04-2013, προς τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων Α.Ε., για την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού.
Ένα χρόνο μετά, κανείς δεν γνωρίζει και κανείς δεν μπορεί να μας πληροφορήσει για την πορεία έστω του αιτήματος. Αλλεπάλληλες οχλήσεις μας, προς υπευθύνους και μη, δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Κανείς δεν γνωρίζει τίποτε το συγκεκριμένο. Όσο για τον "Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων", μάλλον "από - οργανισμός" πρέπει εφεξής να ονομάζεται. Η συνέπεια όλων αυτών όμως επιφέρεται στους ώμους των γονέων και των παιδιών που αναγκάζονται να υπομένουν τη διπλοβάρδια για έναν ακόμα χρόνο, ενώ υπάρχει έτοιμο ένα διδακτήριο επτά εκατομμυρίων ευρώ.
Διαμηνύουμε πως η αντοχή μας ξεπεράστηκε και δηλώνουμε κατηγορηματικά πως, όπως αγωνιστήκαμε για να γίνει το διδακτήριο, με το ίδιο σθένος θα αγωνιστούμε ξανά για τα προφανή. Δηλώνουμε, προς όλους τους υπευθύνους, πως αν δεν έχουμε τις πρέπουσες απαντήσεις άμεσα, το σχολείο σε διπλή βάρδια στην παλιά του θέση δεν πρόκειται να ανοίξει μετά τις διακοπές του Πάσχα. Ας φροντίσουν, ότι δεν έπραξαν σε έναν χρόνο να το πράξουν σε δέκα μέρες.
Για όλα αυτά υπάρχουν υπεύθυνοι και οι ευθύνες τους θα αναζητηθούν».
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass