…Ταξίδια στον κόσμο των βιβλίων

Δημοσίευση: 18 Απρ 2014 20:27 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:03

 

 

 

Ολοκληρώθηκαν τα …ταξίδια στον κόσμο των βιβλίων, που πραγματοποιούνταν για τα παιδιά της Τσαριτσάνης, στο χώρο της βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου Τσαριτσάνης.

Στο πλαίσιο αυτών, εθελοντές εκπαιδευτικοί διάβαζαν στα παιδιά λογοτεχνικά βιβλία και απολάμβαναν υπέροχες ιστορίες γνωστών συγγραφέων, τις οποίες και ανέλυαν. Συζητούσαν για θέματα που τους ενδιέφεραν, κατασκεύαζαν διάφορα αντικείμενα, έπαιζαν παιχνίδια γλώσσας, αριθμητικής και γενικών γνώσεων, ζωγράφιζαν ήρωες και ζωντάνεψαν σκηνές παραμυθιών, όπως αυτές διαμορφώθηκαν στα παιδικά μυαλουδάκια τους.

Στόχος όλων αυτών των δραστηριοτήτων ήταν να εξοικειωθούν οι μικροί μαθητές με ένα διαφορετικό τρόπο μάθησης και πρόσληψης πληροφοριών και γνώσεων.

Όπως ανάφεραν οι εθελοντές εκπαιδευτικοί: «Σημαντικό είναι στη σημερινή εποχή τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα και την ενασχόληση με τα βιβλία, να καταστούν ικανά να δραστηριοποιούνται σε διαφορετικά περιβάλλοντα μάθησης, ώστε να μπορούν να ενταχθούν και να ανταποκριθούν καλύτερα στις απαιτήσεις του μέλλοντος που ανοίγεται μπροστά τους και προβλέπεται απαιτητικό.

Για το σύνολο αυτής της προσπάθειας ευχαριστούμε τη Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Τσαριτσάνης για την παραχώρηση του χώρου της βιβλιοθήκης.

Παράλληλα, να τονίσουμε τη σημαντική συμβολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Τσαριτσάνης για την προετοιμασία του χώρου των συναντήσεων και τη σημαντική βοήθεια του για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος φιλαναγνωσίας. Τέλος, να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε όλα τα παιδιά που βρέθηκαν και ταξίδεψαν κοντά μας, αφιερώνοντας τα κυριακάτικα πρωινά τους, σε κάτι διαφορετικό. Χωρίς την παρουσία τους το πρόγραμμα αυτό δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και να ολοκληρωθεί με τόση επιτυχία».

Η τελευταία συνάντηση διήρκησε περισσότερο από άλλες φορές, καθώς τα παιδιά δεν ήθελαν να αποχωρίσουν. Συγκίνηση υπήρχε από την πλευρά των εθελοντών εκπαιδευτικών, βλέποντας τα πρόσωπα των παιδιών να διψούν για μάθηση, για διάβασμα βιβλίων και για δραστηριότητες και την προσπάθεια τους να ολοκληρώνεται με τόση επιτυχία.

Οι εθελοντές εκπαιδευτικοί στο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας ήταν οι εξής κ.κ.: Βαθράκης Θανάσης, Βαϊοπούλου Άννα, Γεωργούλα Αγγελική, Καραμήστιου Ανατολία, Ματούλα Χρυσάνθη και Τζαβέλλα Ασπασία.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια αποτελεί μία από τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass