Mεταπτυχιακά με τίτλο «Χωρικές Δυναμικές και Χωροταξία της Υπαίθρου» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2014 15:13 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:28

Το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Clermont-Ferrand ΙΙ της Γαλλίας έχουν διαμορφώσει από κοινού 2 μεταπτυχιακά με τίτλο «Χωρικές Δυναμικές και  Χωροταξία της Υπαίθρου» (DYNTAR) που λειτουργούν αντίστοιχα στις έδρες των δύο Πανεπιστημίων. Το ελληνικό DYNTAR εστιάζοντας κυρίως στην εδαφική προσέγγιση (approche territoriale) προσφέρει μια εξειδίκευση στο σχεδιασμό της ανάπτυξης περιοχών της υπαίθρου με τη χρήση ολοκληρωμένης μεθοδολογίας εντοπισμού, ανάδειξης και αξιοποίησης πόρων της φυσικής, παραγωγικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μιας Κοινότητας, ενός Δήμου ή και Περιφέρειας. Η προτεινόμενη μεθοδολογία “DYNTAR” ενσωματώνει εργαλεία υψηλής τεχνολογίας (GIS, τηλεπισκόπηση, φωτογραμμετρία, τρισδιάστατες διαδραστικές απεικονίσεις, γεωραντάρ, λήψη Α/Φ από χαμηλό ύψος / UAV) σε συνδυασμό με τη μέθοδο της διάγνωσης μιας περιοχής. Αυτή η μεθοδολογία συνδέει ποσοτικές και ποιοτικές τεχνικές, μετατρέποντας τις νέες τεχνολογίες και σε ποιοτικά εργαλεία ανάλυσης και σχεδιασμού του χώρου.

Πιο συγκεκριμένα, ο φοιτητής  μπορεί να εφαρμόσει τις παραπάνω δεξιότητες και ικανότητες που θα αποκτήσει σε πεδία εφαρμογής που θα επιλέξει ανάλογα με τις σπουδές του και τα ενδιαφέροντά του μέσω του συλλογικού και ατομικού σχεδίου (projet) όπως : περιβάλλον, πολιτισμός, αρχαιολογική έρευνα, αγροτικά παραγωγικά συστήματα και τρόφιμα, μικρές πόλεις, διακυβέρνηση, ψηφιακές απεικονίσεις κτλ.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας για την παρακολούθησή του μεταπτυχιακού «DYNTAR» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο διαρκεί ένα έτος και οδηγεί στην απόκτηση διπλώματος που απονέμεται και από τα δύο Πανεπιστήμια. Δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν οι απόφοιτοι σχολών: γεωγραφίας, χωροταξίας, οικονομικών επιστημών, αρχαιολογίας, ανθρωπολογίας, κοινωνιολογίας, περιβάλλοντος, γεωπονίας, δασολογίας, πολιτικών μηχανικών, αρχιτεκτόνων, τοπογράφων, ιστορίας, νομικής και συναφών ειδικοτήτων.

Η διδασκαλία γίνεται στη Γαλλική γλώσσα. Δίδακτρα δεν καταβάλλονται.

Το μεταπτυχιακό έχοντας βραβευθεί, μετά από αξιολόγηση, με label από το Μεσογειακό Γραφείο Νεότητας (OMJ) έχει τη δυνατότητα χορήγησης 3 υποτροφιών κινητικότητας. Επίσης χορηγεί 2 υποτροφιών κινητικότητας, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS.

Η υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνεται δεκτή, στη Γραμματεία του Μεταπτυχιακού, μέχρι τις 30/06/2014. Για να έχετε δικαίωμα συμμετοχής στις υποτροφίες κινητικότητας πρέπει να υποβάλλετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έως 20 Μαΐου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Προγράμματος (υπεύθυνη : κα ΓΑΚΗ Δήμητρα, 24210 74416, 74463 fax 74383 ώρες 11:00 – 14:00) ή στο site http://www.dyntar.prd.uth.gr, e-mail dyntar@prd.uth.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass