Συνεργασία Πανεπιστημίου Ιονίου και Μουσικού Σχολείου Λάρισας

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2014 21:56 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:29

 

Συνέντευξη τύπου δόθηκε το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, από τα μέλη ΔΕΠ του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου κ.κ. Λάμπη Βασιλειάδη (πιάνο), Σπύρο Γκιγκόντη (βιολί) και Δήμο Δημητριάδη (σαξόφωνο) για το διήμερο σεμινάριο μουσικής που πραγματοποιείται από χθες στο Μουσικό σχολείο Λάρισας.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου κ. Αναγνωστόπουλος Σωτήριος, η Σχολική Σύμβουλος Μουσικών Θεσσαλίας κ. Παπαπαναγιώτου Ξανθούλα και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου κ. Γκαντζώρας Αντώνης.

Ο Διευθυντής του σχολείου καλωσόρισε τους καθηγητές με τους οποίους το Μουσικό Σχολείο έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν. Ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον κ. Κουρέτα για την υποστήριξη που παρείχε για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου, καθώς και την σχολική σύμβουλο και το σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων, ενώ εξέφρασε και την επιθυμία του Μουσικού Σχολείου για περαιτέρω συνεργασία με το Ιόνιο πανεπιστήμιο.

Στη συνέχεια η κ. Παπαπαναγιώτου τόνισε τη σημασία της σύνδεσης δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όχι μόνο για την εισαγωγή των μαθητών στο πανεπιστήμιο, αλλά και για την ουσιαστική παιδαγωγική και διδακτική συνέχεια από τη μία βαθμίδα στην άλλη, γεγονός που επιτυγχάνεται με τέτοιου είδους συνεργασίες.

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ανέφερε την πρόθεση του συλλόγου να υποστηρίξει τέτοιες δράσεις και στο μέλλον και το ενδιαφέρον για την ενημέρωση γονέων και μαθητών για τις σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε ότι ο λόγος για τον οποίο πραγματοποιείται το σεμινάριο είναι η προσπάθεια να υπερασπιστούν τα ιδεώδη της χώρας μας μέσα από το Δημόσιο πανεπιστήμιο, και διαπίστωσε διεύρυνση των μουσικών οριζόντων του σχολείου, μέσα από τις προσπάθειες του Διευθυντή, του συλλόγου γονέων και της σχολικής συμβούλου. Επίσης, απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και υποστήριξε ότι το Ιόνιο πανεπιστήμιο, παρά τα προβλήματα, μπορεί να στηρίξει τους μαθητές του σχολείου που επιθυμούν να συνεχίσουν τις μουσικές τους σπουδές σ’ αυτό.

Τέλος οι κ.κ. Δημητριάδης και Γκιγκόντης διαπίστωσαν το αυξημένο μουσικό επίπεδο των μαθητών που συμμετέχουν στο σεμινάριο, καθώς και την επιθυμία τους να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο σε μελλοντική συνεργασία του σχολείου με το πανεπιστήμιο. Ο Διευθυντής κ. Αναγνωστόπουλος, κατόπιν πρότασης της σχολικής συμβούλου κ. Παπαπαναγιώτου, ανακοίνωσε την πρόθεση να διοργανωθεί σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, σεμινάριο μίας εβδομάδας με τους καθηγητές του Ιονίου Πανεπιστημίου το προσεχές φθινόπωρο στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass