Γραπτά … ιστορικής μνήμης Μικρασίας

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2014 15:25 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:39

«Η διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης, αποτελεί το ισχυρότερο όπλο, για τη διεκδίκηση μιας δυναμικής θέσης στο μέλλον…», υποστήριξε ο πρόεδρος, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Λάρισας, κ. Γιώργος Καρύδης, στο πλαίσιο εκδήλωσης βράβευσης Λαρισαίων μαθητών, που διακρίθηκαν στον γραπτό διαγωνισμό με θέμα «Ο Μικρασιάτης πρόσφυγας, ως κληρονόμος, κομιστής και παράγοντας γόνιμης ένταξης του Μικρασιατικού Πολιτισμού στη Μητέρα Πατρίδα. Τα συνακόλουθα της ένταξης αυτής» και η οποία πραγματοποιήθηκε, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας.

Αυτή η φράση του προέδρου, περικλείει ουσιαστικά τόσο το σκοπό της διοργάνωσης αυτού του διαγωνισμού, όσο και το στόχο του συλλόγου να διατηρήσει ιστορικές μνήμες και να τις μεταδώσει στις νέες γενιές, προκειμένου να διδαχθούν από αυτές.

Ειδικότερα χθες στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε προβολή ταινίας για τη Μικρά Ασία, στη διάρκεια της οποίας η κ. Ηρώ Γκολφίνου, διηγήθηκε την προσφυγιά της οικογένειάς της, μετά την καταστροφή της Σμύρνης το 1922.

Η φιλόλογος κ. Φωτεινή Τσιρίκογλου, αναφέρθηκε στις Χαμένες Πατρίδες και έγινε απονομή βραβείων σε τρεις μαθητές που ξεχώρισαν τα έργα τους, καθώς και απονομή επαίνων και στους δεκαπέντε μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στον μαθητή του 8ου Γυμνασίου Λάρισας, Αθανάσιο  Μπατσίλα, το δεύτερο στον ενήλικα μαθητή του Εσπερινού Λυκείου Λάρισας Βάγιο-Δωρόθεο Γιαννακό και το τρίτο στο μαθητή του ιδιωτικού Λυκείου Μπακογιάννη Μενέλαο Παπακωνσταντίνου.

Επίσης στην εκδήλωση, την οποία συντόνιζε η δημοσιογράφος και γραμματέας του Συλλόγου Μικρασιατών κ. Δέσποινα Θεοδώρου,  εμφανίστηκε η Συμφωνική Ορχήστρα του Μουσικού σχολείου Λάρισας, που πρόσφατα απέσπασε το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Χορωδίας Ορχήστρας Νέων (ΧΟΝ). Η Ορχήστρα τελεί υπό τη διεύθυνση του καθηγητή βιολιού και μαέστρου κ. Κορνηλίου Μπουγιούκ. 

Να σημειωθεί ότι ο γραπτός διαγωνισμός, οργανώθηκε από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, και τα γραπτά κείμενα των μαθητών αξιολογήθηκαν από τον Σύλλογο Φιλολόγων Λάρισας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass