Οι μαθητές ετοιμάζονται για τις εξετάσεις και οι διοικητικοί της εκπαίδευσης για κινητοποιήσεις

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2014 0:33 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:57

Της Λένας Κισσάβου

Την ώρα που οι μαθητές μετρούν αντίστροφα για την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων, που αρχίζουν την Τετάρτη 28 Μαίου, με το μάθημα της έκθεσης, οι υπάλληλοι των Περιφερειακών Υπηρεσιών Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιούν τη Τρίτη 27 Μαίου, στάση εργασίας.

Με την αγωνία να εντείνεται στους υποψηφίους, για τη «δοκιμασία» των εξετάσεων, προκειμένου να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, ανακοινώνει ότι: «Συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, ενάντια στην προσχηματική και απαράδεκτη αξιολόγηση που θέσπισε η κυβέρνηση με το νόμο 4250/2014, έχει προκηρύξει Πανθεσσαλική 3ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 27-5-2014 κα ώρα 7.00π.μ. έως 10.00π.μ. .  

Παράλληλα προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας , που εδρεύει στη Λάρισα και καλεί όλα τα μέλη του που εργάζονται στους νομούς Λαρίσης, Μαγνησίας, Καρδίτσας και Τρικάλων σε συμμετοχή στην κινητοποίηση».

Επισημαίνουν δε, στην ίδια ανακοίνωσή τους, τα εξής: «Το νέο τριτοκοσμικό σύστημα αξιολόγησης το μόνο που κάνει είναι να εισάγει τη ρουφιανιά και την ανθρωποφαγία σε όλο τους το εύρος, καθώς έρχεται να εφαρμοστεί στο δημόσιο, και ειδικότερα στις υπηρεσίες μας, σε ένα σύστημα χωρίς περιγραφή θέσεων, κοινώς καθηκοντολόγιο, χωρίς στοχοθεσία και μετρήσιμους δείκτες,   και με τον ποιο ανήθικο τρόπο.

 Η υπ’ αριθμ.  63564/Η/25-04-2014, Υπουργική Απόφαση του ΥΠΑΙΘ, εισάγει νέα δεδομένα στις υπηρεσίες μας όπως το να αξιολογούνται από διαφορετικού επιπέδου προϊστάμενο υπάλληλοι της ίδιας υπηρεσίας. Ακόμη χειρότερα  η οδηγία να πραγματοποιηθεί εισήγηση από Προϊστάμενους, για υπαλλήλους, οι οποίοι όμως δεν ανήκουν και δεν έχουν καν τοποθετηθεί στα τμήματα αυτών με κάποια απόφαση.

Λέμε όχι στην αξιολόγηση που ως σκοπό έχει όχι την αξιολόγηση αλλά την ανεύρεση νέων θυμάτων στο βωμό της Τρόικας και των μνημονίων.

Καταγγέλλουμε τις πρακτικές αυτές και ζητούμε το αυτονόητο, τη διαφάνεια, την αξιοπιστία, την αντικειμενικότητα την οργάνωση.

Ζητούμε άμεσα:

•Να ανασταλεί η εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης που εισάγει ο Ν. 4250/2014 .

•Να ανακληθεί άμεσα η αριθμ.  63564/Η/25-04-2014 εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ., η οποία, για την επόμενη χρονιά, θα πρέπει να προσαρμοστεί στα πραγματικά δεδομένα οργάνωσης και λειτουργίας των περιφερειακών υπηρεσιών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να μετάσχουν στην κινητοποίηση που θα αναδείξει ακόμη περισσότερο τον ήδη προβληματικό εκ φύσεως τρόπο αξιολόγησης.

Η αυθαιρεσία και ο κανιβαλισμός με το όποιο πρόσχημα δε θα περάσουν».

70.305 ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ

ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ

ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

Ο αριθμός εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, ανέρχεται σε 70.305 θέσεις και αναλυτικά:

- 46.735 θέσεις στα Πανεπιστήμια και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες

- 23.570 θέσεις στα ΤΕΙ, Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και Α.Σ.Τ.Ε.

Οι μαθητές της τρίτης τάξης των γενικών και επαγγελματικών λυκείων ήδη έχουν προετοιμαστεί όλο το χρόνο, προκειμένου να διεκδικήσουν μία από αυτές τις θέσεις, εξεταζόμενοι σε μαθήματα ανάλογα με την κατεύθυνση που έχουν επιλέξει ο καθένας.

Η αρχή των πανελληνίων εξετάσεων, όπως αναφέραμε γίνεται με το μάθημα της έκθεσης, στις 28 Μαίου για τους μαθητές των γενικών λυκείων και μαθητές τρων ΕΠΑΛ  της ομάδας Β΄, και στις 29 Μαϊου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, το πρόγραμμα των πανελλήνιων εξετάσεων 2014, έχει ως εξής:

«Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν την Τετάρτη 28-5-2014, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Πέμπτη 29-05-2014.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν το Σάββατο 21-6-2014. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 23-6-2014 ως και 4-7-2014. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Πέμπτη 19-6-2014.

Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 13-6-2014 για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 20-6-2014 και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά».

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass