Αποκλεισμός της Περιφερειακής Εκπαίδευσης από διοικητικούς υπαλλήλους

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2014 16:26 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:59

 

Σε συμβολικό αποκλεισμό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης  Θεσσαλίας προχώρησαν σήμερα το πρωί διοικητικοί υπάλληλοι, μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας.

Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν σε τρίωρη στάση που ήταν ενταγμένη στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, ενάντια στην «προσχηματική και απαράδεκτη αξιολόγηση που θέσπισε η κυβέρνηση με το νόμο 4250/2014».

Όπως τόνισε στην «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Γρηγόρης Καγκιούζης «δεν είμαστε αντίθετοι στην αξιολόγηση αλλά λέμε όχι σε αυτή την αξιολόγηση που θα οδηγήσει σε νέα δεξαμενή διαθεσιμοτήτων, αφού οι περιφερειακές υπηρεσίες του υπ. Παιδείας δεν διαθέτουν οργανισμούς, συνεπώς ούτε και στοχοθεσία, κλπ».  Για να προσθέσει πως «πρέπει να δημιουργηθούν οι οργανισμοί των υπηρεσιών και έτσι να καλυφθούν οι θέσεις εργασίας ανά υπηρεσία και όχι ασύδοτα».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου «το νέο τριτοκοσμικό σύστημα αξιολόγησης το μόνο που κάνει είναι να εισάγει τη ρουφιανιά και την ανθρωποφαγία σε όλο τους το εύρος, καθώς έρχεται να εφαρμοστεί στο δημόσιο, και ειδικότερα στις υπηρεσίες μας, σε ένα σύστημα χωρίς περιγραφή θέσεων, κοινώς καθηκοντολόγιο, χωρίς στοχοθεσία και μετρήσιμους δείκτες,   και με τον ποιο ανήθικο τρόπο.

 Η υπ’ αριθμ.  63564/Η/25-04-2014, Υπουργική Απόφαση του ΥΠΑΙΘ, εισάγει νέα δεδομένα στις υπηρεσίες μας όπως το να αξιολογούνται από διαφορετικού επιπέδου προϊστάμενο υπάλληλοι της ίδιας υπηρεσίας. Ακόμη χειρότερα  η οδηγία να πραγματοποιηθεί εισήγηση από Προϊστάμενους, για υπαλλήλους, οι οποίοι όμως δεν ανήκουν και δεν έχουν καν τοποθετηθεί στα τμήματα αυτών με κάποια απόφαση.

Λέμε όχι στην αξιολόγηση που ως σκοπό έχει όχι την αξιολόγηση αλλά την ανεύρεση νέων θυμάτων στο βωμό της Τρόικας και των μνημονίων. Καταγγέλλουμε τις πρακτικές αυτές και ζητούμε το αυτονόητο, τη διαφάνεια, την αξιοπιστία, την αντικειμενικότητα την οργάνωση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι ζητούν «να ανασταλεί η εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης που εισάγει ο Ν. 4250/2014. Να ανακληθεί άμεσα η αριθμ.  63564/Η/25-04-2014 εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ., η οποία, για την επόμενη χρονιά, θα πρέπει να προσαρμοστεί στα πραγματικά δεδομένα οργάνωσης και λειτουργίας των περιφερειακών υπηρεσιών».

Στη χθεσινή κινητοποίηση συμμετείχαν υπάλληλοι των Διευθύνσεων Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας και Τρικάλων ενώ αντιπροσωπεία του Συλλόγου συναντήθηκε με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Βασιλ. Ζιάκα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass