Τα μπουγέλα μας θύμισαν τη λήξη της σχολικής χρονιάς

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2014 19:59 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:20

Πέμπτη μεσημέρι η αγορά της Λάρισας κλείνει σιγά-σιγά και η κίνηση αραιώνει. Μόνο στην πλατεία Λαού ακούγεται φασαρία από μια παρέα μικρών παιδιών, που φαίνεται να απολαμβάνει τη δροσιά του συντριβανιού. Δεν είναι όμως η συνηθισμένη απόλαυση καθώς το συντριβάνι χωρίς τους συνηθισμένους πίδακες είχε μετατραπεί σε αυτοσχέδια πισίνα με τα παιδιά να βουτούν και να χαίρονται το νερό.

Μόλις μερικές στιγμές αρκούν για να καταλάβει κανείς ότι η σημερινή ημέρα ήταν ξεχωριστή για την παρέα των παιδιών, όπως και για κάθε παιδί από άκρη σε άκρη αυτής της χώρας.  Σήμερα έληξε για τα δημοτικά σχολεία η σχολική χρονιά και τα παιδιά ξεχύθηκαν στους δρόμους τηρώντας και φέτος το έθιμο με τα μπουγέλα.  Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή θυμίζοντας σε κάθε περαστικό τα παιδικά του χρόνια, εκείνα τα χρόνια της παιδικής αθωότητας, της ξεγνοιασιάς και της ανεμελιάς, που έμειναν ανεπιστρεπτί στο παρελθόν.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, όπως ακριβώς κυλά ο χρόνος με τους δείκτες του ρολογιού. Μια ακόμα κουραστική σχολική χρονιά έφθασε στο τέλος της. Το σχολείο, λίγες μόλις δεκάδες μακρυά από την πλατεία Λαού θα φορέσει τον καλοκαιρινό μανδύα της ερημιάς και οι μαθητές απολαμβάνουν για λίγες μόλις ημέρες ή και ώρες την παρέα πριν εξορμήσουν στα χωριά και τις παραλίες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Καλό καλοκαίρι λοιπόν, χαρούμενες διακοπές στους μικρούς μαθητές, αυτούς τους σκληρά εργαζόμενους της ελληνικής κοινωνίας και καλή ξεκούραση μέχρι να έρθει ο Σεπτέμβρης για να ανοίξει ο καινούργιος κύκλος της σχολικής τους ζωής.

Δ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass