ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Αξιολόγηση εσείς; Απεργία εμείς...

* Νέα πρόσκληση σε σεμινάρια για τους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων, οι οποίοι συζήτησαν χθες την πρόταση της ΔΟΕ για 48ωρη κινητοποίηση.

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2014 2:22 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:27
Μετά την αποχή τους, από τα σεμινάρια που οργάνωσε προς ενημέρωσή τους για την αξιολόγηση, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, στη Λάρισα, οι διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων του νομού Λάρισας, καλούνται να αποφασίσουν για τη στάση που θα τηρήσουν στην εκ νέου πρόσκληση, που τους γίνεται, για επαναληπτικά σεμινάρια αξιολόγησης, στις 19 και 20 Ιουνίου.
Το θέμα αυτό συζήτησαν σε χθεσινή σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, καταθέτοντας την πρόταση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), για νέα 48ωρη απεργία με αίτημα τη ματαίωση των σεμιναρίων.
Ειδικότερα η ΔΟΕ, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η πραγματοποίηση των διημερίδων στo «πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Επιμόρφωσης Στελεχών Εκπαίδευσης σε θέματα αξιολόγησης» για τους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων, αντέδρασε δυναμικά και κάλεσε τους διευθυντές να συνεχίσουν να δίνουν τον αγώνα ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης - χειραγώγησης και να μην πάρουν μέρος στις διημερίδες, καλύπτοντάς τους με την κήρυξη 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης.
Η πρώτη ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας ήταν μεγάλη, σε όλη τη χώρα. Σε ανακοίνωσή της μάλιστα αναφέρει σχετικά: «Οι αποφάσεις των περιφερειακών διευθυντών και των διευθυντών εκπαίδευσης έχουν σύμφωνα και με τη νομική σύμβουλο της Δ.Ο.Ε., σοβαρό νομικό ελάττωμα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 5 του Π.Δ. 152/2013 για την αξιολόγηση, «...με απόφαση υπουργού καθορίζεται το περιεχόμενο και η διαδικασία της επιμόρφωσης» αφού προηγούμενα στην παράγραφο 4 ορίζεται ότι «Οι εκπαιδευτικοί που κατέχουν θέση στελέχους... δεν μπορούν να ασκούν καθήκοντα αξιολογητή, αν δεν έχουν προηγουμένως επιμορφωθεί σχετικώς» . Η πραγματοποίηση των συγκεκριμένων διημερίδων δεν στηρίζεται σε καμία απόφαση υπουργού (αφού δεν υπάρχει) παρά μόνο σε απόφαση του Ι.Ε.Π. το οποίο σύμφωνα με το Ν. 3699/2011, με τον οποίο συστάθηκε, δεν είναι τίποτε περισσότερο από «επιτελικός, επιστημονικός φορέας που υποστηρίζει το έργο του Υπουργείου Παιδείας». Είναι, επίσης, απορίας άξιο με βάση ποιο νομικό πλαίσιο το Ι.Ε.Π. ενέταξε την επιμόρφωση των στελεχών στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, αφού πολύ απλά τέτοιο νομικό πλαίσιο δεν υπάρχει. Όσοι, δε, προώθησαν και οργάνωσαν αυτή τη διαδικασία να είναι βέβαιοι ότι θα αναζητηθεί σε όλα τα επίπεδα, εθνικά και ευρωπαϊκά, οποιαδήποτε, τυχόν, ευθύνη υφίσταται σε σχέση με τη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων.
Είναι ολοφάνερο ότι η διοίκηση αυθαιρετεί και όταν καλεί τους διευθυντές σε διημερίδες αλλά και όταν, πολύ περισσότερο, τους καλεί σε επαναληπτικά σεμινάρια όταν αυτά ακυρώθηκαν μέσα από τη συλλογική δράση.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει τους περιφερειακούς διευθυντές και διευθυντές εκπαίδευσης που με «υπερβάλλοντα ζήλο» εναντιώνονται στις αποφάσεις του Κλάδου καλώντας τους διευθυντές σε επαναληπτικά σεμινάρια».
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass